Eindbedrag mini-Roparun: 2.745,70 euro voor palliatieve zorg!

* Etten-Leur, 17 april 2019 – Op zaterdag 13 april genoten vele deelnemers en supporters op de atletiekbaan van ARV Achilles van de tweede editie van de mini-Roparun, georganiseerd om geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Aan het einde van de dag stond de teller op € 2.745,70! Dat is twee keer zoveel als vorig jaar, toen de eerste editie van de mini-Roparun € 1.315,95 opleverde. Het geld gaat via Roparunteam Swietelsky Go4Life naar Hospice Marianahof in Etten-Leur. Duizend maal dank aan sponsors, deelnemers en supporters die zaterdag allemaal hun steentje bijgedragen hebben!

Eerste plaatsen voor Kluiskenshof en Achilles lopersgroep
Om 13.30 uur gingen 15 bedrijventeams met elkaar de strijd aan voor een estafetteloop van 10 kilometer. Dat waren teams van Maas-Jacobs, Modoc, Praktijk Kluiskenshof, Administratiekantoor W. Goossens, Feetanalysis, DAEMEN ICT, Zorgboerderij de Bontekoe, Woninginrichting Johan Vergauwen, Oonincx BV en Halters staaltechniek. Het (snelste) team van Praktijk Kluiskenshof won die strijd en daarmee een lekkere taart van bakkerij Elias. Opmerkelijk weetje: de gemiddelde leeftijd van de lopers van het tweede team van Praktijk Kluiskenshof was 71 jaar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 15.00 uur was de start van de hardloopteams in estafetteloop en de Kangoo Jumpers, die in hun eentje de 10 kilometer aflegden. Bij de hardloopteams in estafetteloop bleef de prijs in eigen huis: Achilles lopersgroep 2 versloeg onder andere de teams Safari Joggers, Ballangrud en het eigen team van Swietelsky Go4Life. De uitslag van alle teams is te vinden op www.miniroparun.nl. Op deze website vind je ook de foto’s van deze middag.

Vanaf half 1 verlieten ook vele wandelaars de baan van Achilles voor een wandelroute van 6,5, 10 of 15 kilometer; ook zij droegen hiermee bij aan het eindbedrag.

Gezellig tot in de late uurtjes
Na de sportieve prestatie stroomde de kantine van Achilles vol en konden mesen taartpuntjes kopen en prijzen winnen, uiteraard tegen een kleine betaling. Dat vond gretig aftrek bij de vele lopers en hun supporters en zo liep het opgehaalde bedrag, buiten het inschrijfgeld, verder op tot in totaal € 2.745,70. Heb jij ook zo genoten? Ook volgend jaar is er weer een mini-Roparun op de tweede zaterdag in april. We hopen dan op nog meer deelnemers!

Ook hospice Marianahof steunen?
Op 18 mei is er een heuse Benefietavond in het Turfschip Etten-Leur met plaatselijke artiesten als Punch5 en E-L Band. Blijf dus niet thuis die avond, maar kom naar de Benefietavond! Het wordt een spetterende avond en ook hier gaat het opgehaalde bedrag naar Hopsice Marianahof. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te koop via www.bestelkaartjes.nu.

Roparun in Pinksterweekend
Als tegenprestatie loopt Roparunteam Swietelsky Go4Life in het Pinksterweekend in estafette van Parijs naar Rotterdam. Op Tweede Pinksterdag zullen zij worden binnengehaald bij Café Zaal Roeloffs. Houd de Facebookpagina van het team in de gaten voor meer informatie en nieuws.