Mannenploeg Achilles 13e in 2e divisie

20150607HarlemRL15* Etten-Leur, 8 juni 2015 – De uitslag van de gisteren gehouden landelijke competitie van de Atletiekunie is gepubliceerd. Niet alle organisaties werken met atletiek.nu en in Haarlem was de polsstokhoog installatie defect. Daardoor moesten eerst de resultaten van de twee andere 2e divisie poulewedstrijden aangepast worden door polshoog eruit te halen.


Achilles is in het totaal klassement als 13e geëindigd. We gingen de wedstrijd in als 11e en moesten 120 punten goedmaken op de nr. 8. Het was vooraf zeg maar 50-50 of we het wel of niet zouden gaan halen. Achilles presteerde als team op hetzelfde niveau als de eerste twee wedstrijden. Op het ene onderdeel conform verwachting, op het andere onderdeel wat tegenvallend en bij een ander een uitschieter. In Haarlem waren vooral de loopnummers van goed niveau. Op de 100m en 200m een pr voor Joost, op de 400m benaderingen van pr’s Maarten en Ruud, op de 800m goede tijden (gezien omstandigheden, minder getraind) van Tim en Rick, op 5000m overwinning door Alwin en een klein PR voor Melvin. Zie verder Atletiek.nu. Op de spring- en werpnummers was vooraf meer gehoopt, maar er zat niet meer in dan de prestaties van gisteren. Uiteindelijk gewoon een goede teamprestatie en totaal de beste tot nu toe in de 2e divisie!

Even werd gehoopt dat het wegvallen van polsstokhoog i.v.m. een defecte installatie in Haarlem voor ons goed uit zou pakken. De concurrentie presteerde echter gewoon beter deze keer, iets wat bijvoorbeeld de eerste wedstrijd niet gebeurde. Doordat er in Haarlem geen polsstok was, werd dit onderdeel in de andere 2 poules ook geschrapt. Achilles kwam uiteindelijk 279 punten tekort over 3 wedstrijden (dat is erg weinig als je bekijkt dat gemiddeld per onderdeel 663 punten is behaald; 25.177 met 38 onderdelen). Het wegvallen van polsstok was uiteindelijk vooral jammer voor Alex, omdat hij de laatste maanden fanatiek op dit onderdeel heeft getraind en mogelijk zijn pr had kunnen verbeteren.

Overal gezien een geslaagd seizoen. Veel pr verbeteringen, ondanks de lange rij-afstanden naar de wedstrijden een goede sfeer, dus een erg geslaagd competitie seizoen voor de heren senioren.

verslag: Johan Hack

resultaten: atletiek.nu

foto’s: Rick Lambregts (44)

filmpje: Joost Ketel (03:47)

Atletiekunie: pagina competitie