Kees Lazeroms tweede in nieuwe Quickrun Roosendaal

20140907RoosendaalPvD01* Etten-Leur, 8 september 2014 – THOR Roosendaal organiseert vanaf 2014 de Quickrun in september, in plaats van de Kidneyrun, die meestal in april op de wedstrijdkalender stond. De eerste uitvoering leverde AchillesM50 master Kees Lazeroms een mooie tweede plaats op (34:04). Deze wedstrijd telt mee voor het RunningCenter Loopcircuit West Brabant als 9e van de in totaal 11 wedstrijden. Met 3 eerste plaatsen, 1 tweede plaats en 1 derde plaats was het een succesvolle loop voor Achilles. Door werkzaamheden kon THOR niet het rondje gebruiken zoals in het verleden tijdens de KidneyRun. Het parcours kent eerst met een aanloopgedeelte en vervolgens viermaal een rondje en de finish als vanouds op de atletiekbaan.

De 5 km trimafstand startte op dezelfde tijd als de dubbele afstand met een kleiner aanlooprondje en vervolgens tweemaal het rondje. De opbrengst van dit evenement is geheel bestemd voor de Stichting Paul. De weersomstandigheden waren goed, droog weer met een temperatuur die zelfs aan de hoge kant was.

Bij de 5 km was Nicole Goossens goed op dreef en behaalde bij de dames een podiumplaats (3) met een tijd van 23:14, Dini Beekers liep als enige van de trimafdeling mee en kwam uit op een tijd van 29:01. Bij de dames V45 behaalde José van der Linden een 1e plaats in een tijd van 44:22. Tevreden was zij echter niet, want zij moest lossen uit een groepje met nogal wat Achilleslopers. Een blessure noopte haar om iets langzamer te lopen. Cia Smulders, uitkomend in de klasse V55, was wel tevreden met haar tijd van 48:58, zij eindigde hiermee op plaats vier in haar klasse. Doordat een aantal concurrenten 55 jaar zijn geworden valt het voor haar niet meer mee om een podiumplaats te behalen. Bij de heren M35 liep Willem Dekkers een goede wedstrijd en hij eindigde in een tijd van 42:54. Bij de heren kwam Kees Lazeroms als 2e binnen (overall) in een tijd van 34:04 en met deze tijd werd hij duidelijk 1e in zijn leeftijdscategorie M45. Met deze tijd benaderde hij zijn PR tot op 6 sec. In dezelfde categorie finishte Kees van de Sande in 49:53 op de tiende plaats.

In de zwaar bezette klasse M55 was een sterke delegatie van Achilles aanwezig en er werd een stevige onderlinge strijd uitgevochten. Jan Arnouts is onomstreden in zijn leeftijdscategorie in West-Brabant en behaalde wederom een fraaie 2e plaats met een tijd van 38:29. Achter hem ontstond een verbeten gevecht tussen Kees de Hoon, Rien Verhoeven, Jos Jochems en Jac Beekers (M65). Vanaf het begin liet Kees de Hoon zien dat er niet te spotten was met zijn vorm, hij werd op de voet gevolgd door Rien Verhoeven die een uitstekende wedstrijd liep. Jos Jochems, José van der Linden en Jac Beekers volgden op gepaste afstand. Op het moment dat Kees de Hoon wat snelheid verloor (fietsbenen) moest José ook lossen. Kees werd eerst ingelopen door Rien en later door Jos en Jac. Bij het opdraaien op de baan was de afstand tussen Rien en de net voor hem sprintende Jos en Jac nog zo’n meter of tien. In de laatste meters tot de eindstreep moest Rien net zijn meerdere erkennen in zijn twee “loopvrienden”. Jos Jochems werd zesde met een tijd van 43:24, Rien Verhoeven zevende met 43:25 en Kees de Hoon eindigde als achtste in 44:06. Tussen dit M55-geweld finishte Jac Beekers weliswaar weer als eerste in zijn klasse (43:24), maar moest Jos Jochems wel voor laten gaan in de eindsprint.

Kersenloop – Mierlo
Barbara Wierema liep op zaterdag de Kersenloop in Mierlo. Zij behaalde een mooie 4e plaats aldaar met een tijd van 1.20:42 over een afstand van 15,9 km.

Tilburg Ten Miles
Tijdens de TenMiles in Tilburg liep Ellen den Arend weer een wedstrijd na haar gezinsuitbreiding in een bedrijvenloop namens de gemeente Tilburg. Zij liep de 10 km in precies 56 minuten.

verslag: Jac Beekers

foto(‘s): Paul van Dongen