José van der Linden sneller in Steenbergen

20170924Sttenbergen-Jose* Etten-Leur, 25 september 2017 – Gisteren was de 10 van Sportshop Heshof. Dat is een nieuwe hardloopwedstrijd, als onderdeel van  de elf wedstrijden van  het Running Center Loopcircuit West-Brabant. De organisatie zal best blij zijn geweest met de weersomstandigheden, want om 11:00 uur was het prima hardloopweer in Steenbergen.

Daar profiteerde ondermeer José van der Linden van. De regionale toploopster in de categorie V45 kwam twee weken eerder in Roosendaal al tot 44:04, een tijd waar de Etten-Leurse heel blij mee was. En afgelopen zondag wist de Achillesloopster daar weer achttien tellen onder te duiken. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de trainingsaanpak van Tonio de Jong, die haar al enkele jaren vanuit de Lopersgroep van Achilles begeleid.

Bij de mannen was er maar eentje sneller dan de snelste master van Achilles. Achter Ricardo Sint Nicolaas kwam Toon Heeren, tevens als eerste M45-er, na 33:53 over de eindstreep, slechts zes tellen langzamer dan tijdens de Quikrun.

Buiten deze twee Master-45 toppers deed nog een tweetal Achilleslopers Steenbergen aan voor een 10 km: M35-er Rob Luijkx werd 13e in 43:37 en zijn clubgenoot Peter Gulden eindigde als nummer vijf bij de Master 55 in 42:12.

De eerstvolgende en tiende wedstrijd van het Loopcircuit is het Rondje Seppe op zondag 8 oktober, en op 22 oktober wordt het circuit afgesloten met de Kluiskenshof 10 van AVR in Rucphen.

De uitslag van de 10 van Sportshop Heshof staat hier, terwijl de resultaten van de fotograaf van dienst hier te vinden zijn.

kijkopsteenbergen.nl: Organisatie ‘Tien van Heshof’ blij met positieve boost