Jan Muller vierde van De 120 van Texel

* Etten-Leur, 28 maart 2022 – Waarom Jan Muller er niet bij was. En afgelopen zaterdag 26 maart niet meedeed aan de 1.500 meter tijdens de Trainingspakkenwedstrijd, de baanseizoenopening van ARV Achilles?

De ultraloper uit Sprundel ha.d wel een andere loop aan zijn hoofd. Hij bivakkeerde op Texel, waar om het jaar de 60 en 120 van Texel worden georganiseerd. Omdat de editie van 2021 vanwege corona was vervallen, werd in dit even jaar de race van vorig jaar alsnog uitgeschreven. En Jan was in prima conditie. Zo goed zelfs dat hij tot zijn eigen verbazing binnen de 11 uur over de finish liep. Over de twee rondjes op het zuidelijkste Waddeneiland van ongeveer 120 kilometer deed Jan 10 uur, 47 minuten en 3 seconden.

Klik hier om de volledige uitslag te zien. En Jan is al weer bijgekomen van zijn inspanningen en meteen een raceverslag geschreven, dat kan je hier downloaden.

De eerste, korte reactie van Jan aan de lopersgroep was: “Met deze tijd zou ik de afgelopen 4 edities minimaal 3 zijn! Er was gewoon de elite groep nu! Super blij met mijn tijd, nooit gedacht dat het me nog zou lukken onder de 11:00 uur te eindigen. Doet wel een beetje pijn links en rechts nu.”

Foto @Bjorn Paree