Geslaagde opening baanseizoen bij Achilles

* Etten-Leur, 29 maart 2022 – Op de laatste zaterdag van maart, een half etmaal voordat de zomertijd ingaat, organiseert ARV Achilles elk jaar de traditionele Trainingspakkenwedstrijd. Door de conora pandemie was het in 2020 en 2021 niet mogelijk om deze interne wedstrijd te organiseren, maar in het eerste lenteweekend kon de clubstrijd gelukkig wel doorgaan. De openingswedstrijd van het baanseizoen betekent de overgang van het crossen naar de wedstrijden op de atletiekaccommodatie. Vast onderdeel van het programma is de 1.500 meter voor lopers, waaraan jonge en oudere hardlopers en zelfs Framerunners meededen. Uiteindelijk werden er drie series samengesteld, waarvan de eerste de race met de snelste lopers was.

Het eerste onderdeel, de 1.500 meter
Winnaar bij de mannen was Rick Lambregts, die de drie en driekwart baanronde aflegde in 4:19,0. Sophie van Gurp was de snelste vrouw, zij kwam tot 5:04,5, waarmee Sophie haar pr met bijna 20 seconden verbeterde. Totaal deden er 32 lopers mee, waarvan 2 gastlopers van de Road Runners Etten-Leur.

De Pupillen kregen allemaal een vijfkamp om aan mee te doen
Ondertussen waren de verschillende groepen Pupillen al aan het warmlopen, om met doorbloede spieren te beginnen met hun meerkamp. Deze vijfkamp bestond uit de onderdelen sprint, duurloop (zoveel mogelijk meters hardlopen in 4 of 6 minuten), vortex werpen, hurk hoogspringen en verspringen. Na hun meerkampen, ook de G atleten sportten hun eigen meerkampwedstrijd, was het weer lekker pannenkoeken eten in de Achilleskantine.

De Junioren en Senioren werkten ook een meerkamp af
Na de middag waren de ABCD Junioren en Senioren aan de beurt voor hun meerkamp. Zij deden hun best op de volgende disciplines: sprint, kogelstoten, speerwerpen, hoog- en verspringen.
Met meer deelnemers dan in de vorige twee edities (2018 en 2019), een ongeveer gelijkblijvend aantal 1.500 meter lopers, waaronder een kleine 10 junioren kon de organisatie terugzien op een mooie atletiekdag. En met prima weersomstandigheden, hoewel de drie februaristormen zorgden voor een zwaar beschadigde jurytoren – waardoor er geen elektronische tijdwaarneming mogelijk was – en het afhaken van Joost Ketel, die bij zijn geliefde onderdeel hoogspringen een ernstige achillespeesblessure opliep.

Vervolg van het wedstrijdseizoen
Nu het wedstrijdseizoen is begonnen, kijkt Achilles al uit naar de volgende wedstrijden:
*  9 april C/D Junioren competitiewedstrijd (11:00 u)
* 16 april Mini Ropa Run (13:30)
* 27 april Uurloop in het Liesbos (10:00 u)
* 13 mei Avondwedstrijd (18:30 u)

De resultaten van de Trainingspakkenwedstrijd staan hier, de 251 foto’s die Harry Rappange maakte staan hier.