Jan Muller derde bij eerste Drie Bruggen Ultra

20151128DrieBruggenUltra* Etten-Leur, 28 november 2015 – Op het lijstje van ultraloper Jan Muller stond ook de eerste editie van de Drie Bruggenloop. De ultra loop voert voor het grootste deel langs het Ketelmeer door de provincies Overijssel en Flevoland.

Onderweg kunnen de lopers genieten van de vergezichten over het Ketelmeer met de drie bruggen in het verschiet, welke de lopers zullen trotseren.  Als eerste werd er over de Ketelbrug gelopen, daarna ging het verder richting de Ramspolbrug met de ‘Kees de loper trap’, om vervolgens over de Molenbrug in Kampen richting de finish te gaan.  De lange rechte stukken zullen de nodige discipline en doorzettingsvermogen vragen van de lopers. Een uitdaging met een mooi uitzicht. Van start tot finish zullen de lopers een afstand van 65 km overbruggen.

Tot nu toe is alleen de einduitslag bekend, daar staat Jan als derde genoteerd: 65 km in 5.13:05, waarvan de organisatie het volgende over schreef: “Op de 65 km solo zagen we Christian Bakker als glorieuze winnaar over de finish gaan na 5:04:13. De nummers 2, 3 en 4 maakten er in de laatste kilometer nog een super spannende strijd van. Martijn Schakelaar die heel rustig startte pakte in een hevige eindsprint de tweede plaats 5:13:04 vlak voor Jan Muller 5:13:05. Die op zijn beurt Jacques Wijfje 5:13:08 voorbleef.”