Henk en José snelste Achilles masters in Oud Gastelse halve marathon

20180427OudGastel-HenkBuesink2* Etten-Leur, 28 april 2018 – Een negental Achillesatleten vertrok op Koningsdag naar Oud Gastel, om aan de Vlietloop mee te doen. Sommigen waren al eerder die dag in het Liesbos gesignaleerd, de een om wat foto’s te maken, een ander liep zelfs het meeste aantal meters.

De tien kilometer
Vijf man liep de 10(,2) km, waarvan Toon Heeren de snelste Achillesloper was. Met zijn 34:11 kwam hij als tweede over de eindstreep, en klasseerde de 51-jarige zich als eerste M45-er. Kees Lazeroms moest door zijn eerdere duurloop in het Liesbos relatief rustig aan doen op de 10-komma, en kwam als 2e 55-plussers over de meet in 38:52. Net voor zijn club- en  trainingsgenoot Jeffrey Faes, die als derde senior eindigde (39:11).

De halve marathon
Een viertal bij Tonio de Jong trainende hardlopers kozen voor de halve marathon, om zich zo te verzekeren van een plaats in het klassement van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant. Zeer content met zijn prestatie was Henk Buesink, die als negende totaal en tevens eerste M55-er na 1.20:15 over de meet liep. Nummer vijf in deze categorie werd Peter Gulden, hij noteerde 1.37:33. Ruim tien minuten eerder arriveerde langloper Jan Muller als zesde M45-er bij de finish. Deze Sprundelse hardloper had er die ochtend ook als ruim 14 km in het Liesbos opzitten. Bij de vrouwen was José van der Linden de snelste V-45. Na 1.40:28 kwam de Etten-Leurse hardloopster als tweede vrouw over de eindstreep in Oud Gastel.

Uitslagen en veel foto’s staan op de site van het organiserende ’t Veerke.
De foto’s van Achilles-atleten kan je hier zien (bedankt Frank Hopstaken). Ook Jos van der Reep was aanwezig (408 foto’s).

Een persoonlijk wedstrijdrelaas van Henk Buesink lees je hieronder.

“Vorig jaar had ik goed gelopen in Oud-Gastel en ondanks de harde wind toen een goede tijd neergezet.
Ik ging op Koningsdag dan ook met veel vertrouwen weer die kant op. De trainingen van de afgelopen weken gingen best lekker en de tijd op de halve in Dordrecht in maart (1.21:25) wilde ik scherper zetten.
Het weer pas prima, graad of 15-16 en ten opzichte van vorig jaar weinig wind. Na zo’n 2,5 km vormde zich een groepje waarin Bernard Heshof zat. Net als vorig jaar had hij een haas. Vorig jaar deed die 10 km tempowerk, maar dit keer liep hij helemaal mee (Carliho Suijkerbuijk). Ik besloot bij dit groepje te blijven en dat ging erg lekker constant. We pakten nog een paar 10 km lopers onder anders Kees Lazeroms, die er na de uurloop nog even een extra rondje Oud-Gastel aan vast plakte. Na een kilometer of 8 bleven we met vier man over. De samenwerking was optimaal, waarbij de haas het tempo goed constant hield. Zoveel mogelijk probeerde ik weer metertjes af te snijden, ik bleef makkelijk bij. Ik had het idee dat ik sneller kon, maar het gemak van dit groepje was wel erg lekker. Op 2,5 km ging Bernard Heshof eraf, dit was het signaal dat het tempo omhoog ging. De haas koos het hazepad. Die jonge gast was duidelijk de sterkste en ik volgde op afstand. 19 kilometers gingen erg constant, waarbij de snelste en langzaamste kilometer maar 6 seconden van elkaar scheelden. De laatste twee kilometer gingen flink harder. In de laatste 400 meter kon ik nog een tegenstander pakken. Ik finishte overall als 9e in 1.20.15. De eerste wedstrijd als heren 55+ stond ik op de hoogste trede van dat podium.
Ik hoop deze vorm nog wel even vast te houden.

Zouden die vervelende oefeningen op dinsdagavond dan toch helpen?”