Achilles naast het podium De 10 van Hotel Brasserie de Kaai en ’t Aogje

* Etten-Leur, 16 september 2019 – De 10 van Hotel Brasserie de Kaai in Steenbergen was de achtste wedstrijd van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2019. Ondanks dat het organiserende roparunteam door Dik & Dun Steenbergen een aantrekkelijk parcours had uitgezet van exact 5 kilometer trok de wedstrijd maar net iets meer 100 deelnemers.

De Achillesdeelnemers
Vijf deden aan de wedstrijd mee als Achilleslid, en geen enkele podiumplaats. Die waren er wel, wanneer de wedstrijdleiding niet alleen prijzen uitreikte voor de snelste drie mannen en vrouwen per afstand, maar ook per leeftijdscategorie. Want dan zou de als vierde eindigende Toon Heeren in 34:35 als 1e M45 wel op het podium zijn geroepen.

En dan Peter Gulden, die voor het eerst sinds tijden weer eens de snelste 55-plusser was met 43:19, met zijn 20e positie overall goed voor applaudiserend publiek. Rob Luijkx kwam net iets na Peter over de (onzichtbare) eindstreep in 43:26 en werd 8e bij de M35. En bijna 5 minuten later liep Dick Ringelberg langs de wedstrijdklok in 48:21, goed voor een 4e plaats bij de M55. En zelfs José van der Linden miste haar bijna vaste podiumplek door haar 4e plaats overall in 44:44. In haar eigen leeftijdscategorie V55 was zij eerste. En dat telt voor het loopcircuit!

De volgende wedstrijd: 5 km Cheltenhamrun
Dat zal waarschijnlijk in de negende wedstrijd van het loopcircuit niet gebeuren. Op zaterdagavond 5 oktober zal bij de start om 16:00 uur (starttijd is gewijzigd) een behoorlijk sterker startveld weggeschoten worden voor de hoofdafstand van de Cheltenhamrun in Stampersgat, de 5 kilometer.

De 10 (en 5) van ’t Aogje
Deze 10 km van Hotel Brasserie de Kaai ondervond ongetwijfeld concurrentie van de veel dichter bij Etten-Leur gehouden Tien van ’t Aogje. Ook daar verschenen Achillesleden aan de start: Jac Beekers (23:52) en Ria Frijters (28:46) liepen de 5 in Princenhage. Peter Sanders was met zijn 61:27 de snelste Achillesloper op de 10 van ’t Aogje. Kort daarop gevolgd door het duo Schilperoort/Chaulet, die met 62:33 en 62:34 achter elkaar over de finish kwamen.

Uitslagen, foto’s en wedstrijdverslagen
De uitslag van de 10 van Hotel Brasserie de Kaai kan je hier lezen, de foto’s van Thomas Weezenbeek (60) zijn hier te bewonderen.
Kijk op Steenbergen schreef: “10 van de Kaai steunt stichting door Dik & Dun”

De resultaten van  de Tien van ’t Aogje staan hier en fotograaf Paul van Dongen maakte 332 foto’s, zijn collega-opstaptrainer Ann Smout zette haar indrukken (105) van de wedstrijd in Princenhage hier neer.
“Bekers en De Vries laten concurrentie staan in ’t Aogje”, kopte BNde Stem.