Evelien en Arjan Dekkers overgestapt van speer naar discus?

Maarten Roeloffs 400mH in 59.49

Maarten Roeloffs 400mH in 59.49

* Etten-Leur, 25 juni 2014 – Op vrijdag 20 juni nam Evelien Dekkers deel aan een avondwedstrijd bij Groningen Atletiek op het onderdeel discuswerpen. De uitslag van 41.55 m betekende een verbetering van 2,50 meter ten opzichte van de competitiewedstrijd in Vlaardingen (pr blijft 47.85 m). Evelien heeft zich inmiddels voor het NK atletiek ingeschreven op dit onderdeel. Ze omschreef op Facebook haar prestatie als volgt: ‘Bijzonder, niet trainen, ziek zijn en alleen een standworp als inwerpen zijn blijkbaar toch voldoende om weer een aantal keer 40+ te werpen. 41,55 met discus’. Gisterenavond (25 juni) was in Zevenbergen ook een avondwedstrijd. Arjan Dekkers kwam hier uit op het onderdeel discuswerpen. Er werd in twee groepen gegooid en Arjan had zich voor beide groepen ingeschreven. Aangezien wij 5 minuten voor de start van groep 1 pas op het sportpark arriveerden, werd deze afgewerkt zonder uitgebreid in te kunnen gooien. Maar dat maakte voor Arjan juist het verschil (zal het een familiekwaaltje zijn?). Hij verbeterde zijn pr naar 39.29 m. Hij omschreef op Facebook zijn prestatie als volgt: ‘Dik PR in eerste poging met discus, eerste poging 39,29 gevolgd door 39,22 geen idee hoe het kwam. Vervolg was iets minder’. Bij de tweede discusronde kwam Arjan niet meer aan de 39 meter.

Maarten Roeloffs kwam, eindelijk weer blessurevrij, uit op de 400 m horden. In een race waar hij bij horde 7 niet geheel uitkwam en veel snelheid verloor, dook hij voor de 2e keer ooit onder de minuut. De tijd van 59.49 sec was slecht 0.08 boven zijn pr. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat dit record gaat sneuvelen.

Ook Johan Hack was aanwezig bij deze wedstrijd en nam deel aan de 400 m: ‘Na enkele weken niet voluit getraind te hebben i.v.m. kuitklachten, was ik al blij dat ik kon deelnemen. Voorzichtig gestart en daarna ontspannen doorgelopen leverde ongeveer dezelfde tijd (61.53 sec) op als bij de 1e competitiewedstrijd in Eindhoven’.

A.s. zondag reizen Arjan, Maarten en Johan samen met de rest van de heren seniorenploeg af naar Nijmegen voor hun 3e competitiewedstrijd om zich proberen te handhaven in de 2e divisie.

(verslag: Johan Hack)