Drie podiumplaatsen voor Achilleslopers bij Halderbergeloop

* Etten-Leur, 20 maart 2021 – Net één dag voor het officiële begin van de lente spookte het behoorlijk voordat de 19e Halderbergeloop in Oudenbosch van start ging. De inlopende deelnemers werden voor 11:00 uur getrakteerd op heuse winterse buien met pseudo hagel en natte sneeuw, vergezeld van een heftige zuidwestenwind. De speaker van het organiserende AVO’83 beloofde een weersomslag naarmate het startschot van de eerste wedstrijd van het Mervo Loopcircuit West-Brabant zou beginnen. En gelukkig voor de loopsters en lopers kreeg de beste man zijn zin, want al tijdens de eerste van drie ronden (geen rondjes, want er waren per ronde 2 keerpunten) klaarde het weer flink op.

Aan deze circuitwedstrijd deden zes Achilleslopers mee, waarvan er drie zich in de prijzen liepen. Hans van den Dungen werd met 41:01 tweede in de categorie M55, waar Jan Arnouts in 43:10 als vijfde over de eindstreep sprintte. Tussen beide mannen in kwam Lennard van der Heiden in 42:40 voorbij de eindklok, als zesde senior. Vervolgens passeerde José van der Linden het 10km-punt, met 43:50 stond ze met die tijd bovenaan bij de V55. Als grote verrassing, met name voor hemzelf, kwam nog geen twee minuten later voorzitter Jan van Praat over de meet. Tevoren zou hij tevreden zijn geweest met een tijd binnen de 50 minuten, maar op 45:42 had de praeses van Achilles niet gerekend. Dat blijkt wel uit de foto die Paul van Dongen van hem maakte, enkele tientallen meters voordat hij de finishstreep zou overschrijden. Dat hij daarmee Dick Ringelberg van het podium kegelde was de pech van de lopersgroep-trainer, die tevreden was met zijn 47:43.

De uitslagen van de Halderbergeloop zijn hier in te zien, Paul van Dongen was aanwezig om alle hardlopers in beeld te brengen. Klik hier om de 351 foto’s te zien die Jos van der Reep maakte,

Toch jammer dat zo’n leuk georganiseerde en gesponsorde wegwedstrijd slechts een 87 deelnemers trok. 75 deden aan de 10 km mee en een twaalftal aan de halve afstand. Het winterse weer en wellicht de concurrentie van het NK halve marathon in Nijmegen, die met de Stevensloop ook wat Etten-Leurenaren naar het oosten trok. Zoals Peter Gulden, die als zesde in zijn leeftijdscategorie (M60) eindigde met een respectabele 1.35:46, Robert-Jan Dirven deed zowel aan de stadscross (84e in 36:24) als aan de 10 km mee (281e in 47:32). Voor de uitslagen van de Stevensloop, klik hier.