Drie Achilles zeges in eerste december weekend 2014

20141207BergenopZoomDR02* Etten-Leur, 7 december 2014 – In Bergen op Zoom was Alwin Roovers de crosser die boven iedereen uitstak, in Rotterdam liet Mike Teekens 11.720 deelnemers aan de Bruggenloop achter zich en in Lisse was Melvin Franken de snelste op de 10 km. van de Ter Speckeloop.

Vervolgens deed Ben Vriends mee in Deurne aan de Zandboscross, waar de Achilles-LTV atleet een mooi vijfde plaats behaalde.

De meeste Achillesleden waren echter in Bergen op Zoom bij de Spado-cross aan de start verschenen. Deze cross maakt zowel deel uit van de vijf ARWB-cross competitie, maar was ook het Brabant Kampioenschap cross, wanneer je je tenminste voor-ingeschreven had.

Zowel bij de Pupillen als bij de CD Junioren werden er 16 Achilleanen geteld. En ook bij de Senioren en Masters deden behoorlijke aantal clubgenoten mee. In totaal wel 46 Achillescrossers. Het verhaal van de succesvolste Achilleslopers lees je door op hun naam te klikken , daarnaast waren er meer in Etten-Leur trainende hardlopers en hardloopsters die het podium haalden in de bossen van het landgoed Lievensberg.

Zoals de B Junioren Daan en Stef Dirks, die op hun trainingsterrein een tweede en derde plaats scoorden.  A Junior Rick Lambregts streed net zoals in de vorige crosswedstrijden voorin met zijn naamgenoot Mels Lambregts van THOR. Helaas moest de Etten-Leurse hardloper na een furieuze start in de laatste ronde zijn voorsprong door lichamelijke ongemakken prijsgeven en resteerde hem de ondankbare vierde plaats en een bronzen plak bij het BK. Paddy Herijgers was bij de V35 goed voor plek drie. Net zoals José van der Linden bij de V45. Verder grosseerden de mannen uit Etten-Leur in Brabantse Kampioenschaps-medailles, Willem Dekkers derde bij M35, Tonio de Jong derde M45, Kees Lazeroms 1e M50 en Peter Gulden 3e M50.

En ook in Voorne deden twee Achilleslopers mee aan een wedstrijd: Voorne’s Duin Trail over 20 kilometer. Hans Smit (127e in 1.57:05) en Barbara Wierema (15e in 2.00:30).

Foto’s van de Spado-cross staan hier.

Een sfeervideo (04:07) van de Bruggenloop door Losse Veter activeer je hier.

20141207VoorneNN0120141207VoorneNN02