De alternatieve Hoevensepolderloop

* Etten-Leur, 19 augustus 2020 – Dit jaar kon er op de derde dinsdag van augustus geen sprake zijn van de traditionele vakantieloop in Hoeven, beter bekend als de Hoevense Polderloop. Door de wereldwijde coronapandemie kon de 39e uitvoering van dit hardloopevenement op 18 augustus 2020 geen doorgang vinden.
De organisatie is bij het bekend worden van de Covid-19 maatregelen eerder dit jaar niet bij de pakken neer gaan zitten en is met een goed uitvoerbaar alternatief gekomen: tussen 11 en 18 augustus kon men alle afstanden óf op het aangegeven parcours óf op een eigen route gelopen worden, mits de 2-4-6-10 of 15 kilometer werd afgelegd.

Veel Achilleslopers op de ‘slotdag’ van de Polderloop
En dat deden vele hardlopers. Alleen al op de slotdag 18 augustus deden er een kleine 40 Achillesleden mee aan de 6 km, terwijl ook een delegatie van het Roparunteam 248 Swietelsky Go4Life en een aantal leden van AVS’90 uit Standdaarbuiten op het parcours actief waren.

Toon en José
De snelste loper op de zes kilometer was Toon Heeren, die deze ongeveer afstand in 20:12 aflegde. José van der Linden was de dame van Achilles die op dit parcours het hardste liep van alle vrouwen (25:25). Niet alle Achilleanen liepen op dinsdagavond mee, sommigen hadden in de vroege ochtend al hun 6 km afgelegd, anderen al eerder en ook werd er op een eigen gekozen zes kilometerroute hardgelopen.

Mooie plaatjes door de fotografen
De lopers werden verrast door een drietal fotografen, waarvan er een namens de organisatie opnames maakte en het foto duo Paul van Dongen en Ann Smout. Deze hobbyisten wisten de meeste lopers en loopsters trefzeker vast te leggen.
Na afloop werden de leden van de lopersgroep uitgenodigd door Kees van de Riet, die slechts enkele honderden meters van de start vandaan woont. In zijn tuin, groot genoeg is om de vereiste anderhalve meter aan te houden, genoten de lopers nog na met een drankje en een hapje.

Uitslagen en foto’s
De resultaten van de Achilleslopers kan je hier downloaden, de foto’s van Paul en Ann kan je bereiken door op de respectievelijke naam te klikken. En binnenkort zal de organisatie van deze alternatieve Polderloop de totaaluitslag publiceren en ook de foto’s van hun fotograaf.