C/D Junioren weer in competitie!

* Etten-Leur, 4 juli 2021 – Voor het eerst sinds twee jaar was er een competitiewedstrijd voor de C/D Junioren.
De laatste keer was op 22 juni 2019 bij Groene Ster in Zevenbergen.
Relatief gezien deden de 12-15 jarige atleten van Achilles het iets beter dan in 2019. Drie van de teams eindigden hoger in de ranglijst en een team werd op dezelfde positie van twee jaar geleden gerangschikt.

Opmerkelijk is wel dat de meisjes, alweer relatief gezien, beter presteerden ten opzichte van hun leeftijdgenoten van de andere regionale atletiekverenigingen dan de jongens van onze club in diezelfde vergelijking.
(foto is Liz Broks tijdens de door haar gewonnen 600 meter)

De prestaties van de Achillesjeugd
Tijdens deze atletiekwedstrijd werd door de Achillesjeugd vier keer een eerste plaats behaald: twee keer door C-meisje Sophie van Gurp. Zij was de snelste op de 1.500 meter in 5:23.55 en sprong ook het verst: 4 meter en 58 centimeter. Bij de D-meisjes won Liz Broks de 600 meter in 1:53.27 en kwam Indy Brinkman net zoals Tessa van Tilburg van Sprint met dezelfde afstand op de scorelijst: 4 meter en 34 centimeter.

En als je er toch bent, dan blijf je springen
Wat verder opviel was de tweede plaats die Sarah Touw realiseerde bij het hoogspringen. Niet alleen flopte ze uiteindelijk succesvol over de 1.45 meter hoge lat, maar ze produceerde ook het hoogste aantal sprongen. Vijftien keer nam ze een aanloop en probeerde ze de lat er niet af te krijgen. En tot twee keer toe lukte het haar pas bij de derde poging (bij 1.25 en 1.40 meter). Ook haar clubgenote Anouk Taks kwam een heel eind met haar 14 sprongen, waarbij ze tenslotte de op 1.45 meter hoogte liggende dwarsligger niet binnen drie keer springen kon laten liggen.

Resultaten en foto’s
Als je hier (Cas Graafmans) en hier (Frann van den Berg) klikt kan je de foto’s bekijken die er tijdens de door AV Spiridon in Rijen georganiseerde wedstrijd zijn genomen zien. En de uitslagen staan zoals altijd op atletiek.nu.

NB: in het menu van deze website kan je kiezen voor foto’s. Dan zou je alle in de loop van de tijd toegevoegde foto-albums kunnen zien. Helaas is er iets mis gegaan bij het beheer van de app die er voor zorgt dat de op Facebook opgeslagen foto-albums op deze website zichtbaat zijn. Uiteraard zijn we bezig met dit op te lossen.