Baanatleten van Achilles goed bezig

100 meter Maarten Roeloffs

100 meter Maarten Roeloffs

* Etten-Leur, 15 april 2014 – Afgelopen week deden vele junioren en senioren van Achilles mee aan verschillende baanwedstrijden in de regio. Zo kwam Maarten Roeloffs op 9 april in Zevenbergen uit op een bliksem vijfkamp. Het idee hierbij is om in een kort tijdsbestek met minimale inzet van juryleden een vijfkamp af te werken (100m, ver, hoog, kogel en discus). Het is ook voor de vrijwilligers van Groene Ster een nieuwe opzet en daarom heeft men een aantal regels opgesteld om de wedstrijd snel en hopelijk goed te laten verlopen. De belangrijkste regel is dat de atleten zelf bij de onderdelen moeten meehelpen.  Dit moet vooral als een kennismakingswedstrijd worden gezien en de organisatie wil graag reacties/commentaar van de participerende atleten. Opvallende zaken waren: Iedereen begint met de 100 meter sprint. De volgende onderdelen kon je naar eigen keuze afwerken:

  • Verspringen (2 pogingen)
  • Hoogspringen (5 pogingen in totaal, op een hoogte naar keuze)
  • Kogelstoten (2 pogingen)
  • Discus werpen (2 pogingen)

Bij de wedstrijd voor senioren, masters en A-B junioren moest je tussen 19.00 uur en 20.00 uur gestart zijn, daarna had de atleet 2 uur de tijd om zijn/haar onderdelen af te werken. Na melding bij het secretariaat ontving de atleet een deelnemerskaart waarop de prestaties door de jury konden worden ingevuld. Bij de technische onderdelen is 1 jurylid aanwezig en van de atleet wordt dan ook eigen inzet verwacht bij de onderdelen (opmeten, harken, lat op de juiste hoogte leggen etc.).

Maarten over zijn optreden tijdens deze Bliksem 5-kamp: “Erg leuke en unieke avondwedstrijd bij AV Groene Ster gehad! Zelfs een nieuw record op de 100 meter (11.64 sec.), verder nog 6.17 m. op ver en 8.65 m. op kogel en 29.58 m. bij discus.”

100 meter Bart Hondeveld

100 meter Bart Hondeveld

Op zaterdag 12 april organiseerde DJA een open baanwedstrijd voor junioren. Veel Achilles junioren waren aanwezig in Zundert.

Enkele van de hoogtepunten op de kunststofbaan aan de Akkermolen waren:

  • B junior Rick Lambregts 800 m. 2:03.02 PR
  • B junior Bart Hondeveld verspringen 6,25 m.
  • C junior Imke Mijzen verspringen 3,85 m.

De uitslag kan je hier downloaden