Kangoo Jumpen: Een leuke manier om af te vallen!

Gerrit, Bianca en Patsy

Gerrit, Bianca en Patsy

* Etten-Leur, 18 april 2014 – Na de zomervakantie van 2013, vond ik dat het tijd was om wat aan mijn gewicht en gezondheid te gaan doen. De afgelopen jaren, was ik geleidelijk wat kilo’s aangekomen. Ook wilde ik graag gaan sporten, want dit had ik al jaren niet meer gedaan.
In de Etten-Leurse Bode zag ik een artikel over Kangoo jumpen staan en er was een open dag bij Achilles. Mijn man en twee zoons (7 en 9 jaar) wilden dit ook graag een keer uitproberen. Binnen enkele minuten stonden we die dag op de atletiekbaan te jumpen. We waren erg enthousiast en besloten gelijk de kangoo jumps aan te schaffen.
Ook zijn we naar een proeftraining gegaan bij Achilles. Dit bleek een vrij intensieve training van een half uur te zijn.  De trainers Patsy en Gerrit doen dit met veel enthousiasme en de groep jumpers is erg divers. Van jong tot oud en iedereen jumpt op zijn eigen niveau.

Wij zijn lid geworden van Achilles en gaan sindsdien twee keer per week naar de training. In het begin gingen de oefeningen moeizaam, maar na verloop van tijd gingen ze ons steeds beter af. Samen met mijn man ging ik regelmatig in het weekend een rondje jumpen, om conditie op te bouwen. Ook gingen we wekelijks op vrijdagavond naar de parkeerplaats bij Thetford, waar de mogelijkheid bestaat om gezamenlijk een aantal kilometers te jumpen. In het begin jumpte ik met moeite tot de eerste rotonde en terug (2 km.), maar binnen 3 maanden kon ik al mee met de ervaren jumpers voor de 10 kilometer ronde!

Uiteindelijk vlogen er bij mij de kilo’s (ruim 20 kg.) binnen een half jaar af, zonder dat ik een streng dieet volgde. Mijn conditie is ontzettend verbeterd, waardoor ik me veel fitter voel. Bovendien is jumpen in de buitenlucht voor mij erg ontspannend, zodat ik ook nog beter in mijn vel zit.
Jumpen heeft mijn leven positief veranderd, dus blijf ik dit met veel plezier doen!

Bianca Schüürmann

Bianca Schüürmann

Bianca Schüürmann