Amber na Rijsbergen ook in Roosendaal 1e senioratlete

20170625RoosendaalJM00* Etten-Leur, 26 juni 2017 – En afgelopen zondag stond Amber weer op een podium. Nu in Roosendaal, waar ze in haar woonplaats aan de lokale halve marathon meedeed. Net als in Rijsbergen moest Bongertman één andere vrouw voor laten gaan. Nu was het de Belgische Els van Hooijdonk, die wel vaker voor Nederlandse wegwedstrijden kiest.

Na de veterane uit België, die de 21.097 meter in 1.27:41 aflegde, kwam de snelste Achillesloopster zo’n drie minuten later over de eindstreep. Met haar tijd van 1.30:41 was ze de eerste senioratlete in Roosendaal. Over haar race meldde ze het volgende: “Ik had op 10km-punt dezelfde tijd als vorige week in Rijsbergen (42:19 om 42:12), dus dat ging nu een stuk beter. Ik heb een deel een man achter me gehad die ik uit de wind hield en vooral alleen gelopen. Klein stukje met groepje gelopen maar dat moet ik nog echt leren.” Die man achter me zei trouwens na afloop: ‘Sorry, dat ik je niet uit de wind hield toen je aan de andere kant ging lopen, ik was zelf te moe.’

Wie ook in herhaling viel, of beter gezegd liep, was Toon Heeren. De inmiddels 50-jarige master uit Sint Willebrord was net zoals in Rijsbergen ook in Roosendaal eerste M45-er op de tien kilometer. Deed Heeren er tijdens de Bavoloop 33:37 over, in Roosendaal kostte het hem vier tellen minder (33:33).  Tevens kwam hij in het totaalveld als vijfde loper over de meet.