Amber eerste senior in Bavoloop

20170617RijsbergenNF3* Etten-Leur, 19 juni 2017 – Amper lid van Achilles, of Amber Bongertman staat bovenop een podium. De twintig jarige Roosendaalse is sinds begin juni lid van onze vereniging, nadat ze een aantal weken met de midden- en lange afstandslopers van Dick en Dick had meegetraind. Ze zocht een trainingsgroep waarbij ze progressie kon maken. En dat laatste kon de in Tilburg studerende hardloopster bij de Rucphense Road Runners niet meer. Amber heeft het hardlopen als wedstrijdloper nog niet zo lang geleden ontdekt en gemerkt dat het haar best goed af ging. Sindsdien verbetert ze het ene PR na het andere.

Zo liep ze op 5 kilometer, een afstand die ze voor het eerste als wedstrijd liep, meteen ruim binnen de twintig minuten. Het was in Stampersgat, waar ze op zaterdag 20 mei ondanks alle stoepjes op en af en het veelvuldig bochten nemen als tweede in 19:35 over de finish kwam.

En afgelopen zaterdag reikte Amber tot de eerste plaats van het podium van de Bavoloop. Alleen thuisloopster en V35 master Paddy Herijgers was sneller. Door de warme weersomstandigheden zat er geen PR in, ook al omdat de snelste vrouwen enkele minuten voor de mannen waren gestart en daardoor hun gehele race alleen moesten lopen. Paddy kwam na 40:15 en Amber na 42:12 over de meet gesneld. Haar beste tijd liep ze in maart in Oudenbosch (41:35) en de halve marathon wist ze in Oud Gastel op Koningsdag onder de anderhalf uur af te raffelen in 1.29:34.

Snelste Achillesloper in Rijsbergen was Alwin Roovers, die na het succesvol beëindigen van zijn studie en overgang naar een vaste baan de nodige trainingsarbeid miste om zijn progressie van de afgelopen jaren een goed gevolg te geven. Als zevende senior bereikte de Rijsbergse hardloper na 33:25 de eindstreep. Daarmee lukte het hem om Toon Heeren nét voor te blijven, die als 2e M45 in 33:37 finishte. José van der Linden was de snelste bij de V45 categorie, waar de Etten-Leurse hardloopster na 45:03 over de streep sprintte, ruim voor haar teamgenote Ancella Knoop, die met haar 47:19 een treetje lager op het podium kwam te staan.

De uitslagen van de 30e Baveloop staan hier.

Foto’s van Paul van Dongen kan je hier bekijken