Achilles lopers goed op dreef

* Etten-Leur, maandag 4 november 2013 – In én buiten West-Brabant waren verschillende Achillesatleten actief.

Colin Bekers wint Vestingstadrun Woudrichem

Colin Bekers wint Vestingstadrun Woudrichem

Zo wist Colin Bekers op zaterdag 2 november 2013 in Woudrichem de plaatselijke halve marathon te winnen én het geldende parcoursrecord een stuk scherper vast te stellen. De inwoner Teteringen kwam in locatie van Dokter Tinus tot 1.08:30 en verbeterde daarmee de oude snelste tijd met meer dan drie minuten!

In zijn eigen woorden: “Starten zonder verwachtingen en lekker klagen over vermoeidheid (die ik ook echt voelde) en een drukke week (ook maar 3 keer gelopen) levert een verrassend resultaat op: solo naar winst in de halve marathon van de Vestingstadrun in Woudrichem! En ook nog met een parkoersrecord: 1.08:30. Stond op 1.11:35! Heerlijk loopweer en ook nog kunnen genieten van de omgeving. Met de laatste km’s door de vesting! Het voelde ook vele malen beter dan de alle vorige wedstrijden! Strak tempo en pas de laatste km’s wat zwaarder! Misschien heb ik het de afgelopen week dan toch verstandig aangepakt?!
Overigens ook een prima organisatie en een indrukwekkende minuut stilte voor René Stam!

 

 

 

 

 

Mike Teekens beste NL in LVML

Mike Teekens beste NL in LVML

In Den Haag werd Mike Teekens eerste Nederlander in de Laan van Meerdervoortloop. Hij liet ondermeer tweederde van het podium van het recente NK Marathon in Eindhoven achter zich (nr. 2 Olfert Molenhuis en nr. 3 Paul Zwama).

Voor een uitgebreid verslag lees hier verder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Drunen testten meerdere Achillesatleten zich bij de 41e Drunense Duinencross. Prima prestaties leverden Felix en Wouter Warndorff, die eerste en tweede werden in hun categorie. Wouter eindigde op iets meer dan een halve minuut achter winnaar Wesley van der Gouw, maar ruim voor top Master 35 Greg van Hest. Zijn vijf jaar jongere broer Felix won als kersverse A junior meteen zijn eerste cross. Over zijn 6.300 meter lange race deed de loper van Achilles-LTV 21:28 minuten. Ook tweede, maar dan bij de V35 masters werd Rijsbergse Paddy Herijgers, die de 1 jaar oudere Ingrid Zwets (Sprint) drie tellen voor moest laten. Vijfde bij de Masters 45 werd Hans  van den Dungen in 32:47 min en bij de B junioren eindigde Koen van Duijnhoven na zijn cross over 4.200 meter als nummer zeven. Hij finishte met een verschil van een meter of 8, als zevende, achter Tyke Wentink en klokte exact 16:00 min.

Voor een uitgebreid verslag en meer foto’s lees hier.

Koen van Duijnhoven 7e B junior in Drunen

Koen van Duijnhoven 7e B junior in Drunen

Wouter Warndorff pakt tweede plaats in Drunen

Wouter Warndorff pakt tweede plaats in Drunen