Seizoenswisseling bij Achilles: van Achilles Kamp 2013 naar de ARWB CrossCompetitie

* Etten-Leur, 6 november 2013 – In oktober stonden er weer verschillende activiteiten op het programma voor de jeugd van ARV Achilles. Zo was er de pupillendag voor alle pupillen t/m 11 jaar en het jaarlijkse kamp voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar.

Pupillendag 2013

Zaterdag 26 oktober was de jaarlijkse pupillendag voor de jeugd van Achilles. Dit jaar werd deze dag gehouden in het Liesbos, waar in de winterperiode ook getraind wordt. Het thema was ‘survival’. Tijdens 6 spellen waar onder andere kracht, snelheid, lenigheid, behendigheid, tactiek en samenwerking aanbod kwam, konden alle pupillen strijden tegen elkaar. Er werd gesleept met boomstronken, onder netten door gekropen, over omgevallen bomen gebalanceerd en als afsluiting het touwtrekken, de jongens tegen de meisjes, waarbij de meiden wonnen!

Een geslaagde ochtend voor alle kinderen, hulpouders en trainers. Deze dag was tevens de afsluiting van het zomerseizoen. Op  1 november is het winterseizoen begonnen, waarbij er op zaterdagochtend in het bos getraind wordt, als voorbereiding op de komende crossjes.

* de foto’s die Collin heeft gemaakt tijdens de Pupillendag staan hier.

Achilles Space kamp 2013

Achilles Space kamp 2013

Achilles Kamp 2013

Achilles Space kamp 2013

Achilles Space kamp 2013

In het eerste weekend van de herfstvakantie vertrokken ruim 40 kinderen van ARV Achilles naar de Rucphense heide voor hun jaarlijkse jeugdkamp. Na de introductie van het ‘space’ thema  vertrok iedereen voor een dropping die mede door de barre omstandigheden een aantal uur langer duurde dan gepland. Na het nachtspel, zeskamp met acht spellen, een bonte avond en 2 korte, slapeloze nachten werd duidelijk welke groep zich het best heeft verweerd tegen Dr. Galacticus. De dove Quornezen van de planeet Quornix verzamelden met alle activiteiten de meeste punten. Zodoende werden zij de groep die na bekendmaking van de winnaar van de Cake-Contest de felbegeerde wisseltrofee mee naar Etten-Leur mochten nemen.

Wat Lotte en Deborah van het Achilleskamp 2013 vonden lees je hierna.

Achilles Space kamp 2013

Achilles Space kamp 2013

Hoi, mijn naam is Lotte.  Ik loop bij de D junioren en zat in het groepje van Collin, onze groepsnaam was de luien qunezen. In onze groep zaten ook Floor, Julissa, Imke, Berend, Sven en Juriun. Je kon ons herkennen aan onze groene gezichten (Collin vond het leuk, maar wij niet echt). Uiteindelijk heeft het ons wel geholpen, want we zijn 2de geworden. Het was echt een geslaagd kamp.

Hoi, mijn naam is Deborah, en ik ben een C junior 2e jaars. Dit jaar was het laatste jaar dat ik mee mocht op kamp. Ik heb het ieder jaar super leuk gehad en ook dit jaar heb ik ontzettend genoten. Ik vond de dropping altijd het leukst, die ga ik dus het meest missen!

Achilles Space kamp 2013

Achilles Space kamp 2013

De foto’s van Collin Hermans staan hier

Atletiek Regio West-Brabant cross competitie
In het seizoen  2013-2014 bestaat de crosscompetitie uit vijf veldloopwedstrijden.

De eerste is op zondag 24 november in Standdaarbuiten, waar AVS’90 de Dorpsboscross organiseert.  Op zondag 8 december wordt in Bergen op Zoom (Lievensberg) de Spadocross gelopen. In 2014 is de eerste cross alweer op 5 januari, dan worden de crossliefhebbers in de Pagnevaart verwacht, waar Pagnevaartcross van AVO’83 plaatsvindt. De vierde cross is tevens onderdeel van het Lotto CrossCircuit: de Mastboscross. Deze door AV Sprint georganiseerde veldloop is op 2 februari 2014. De laatste cross van de ARWB-competitie worden op 23 februari gehouden. DJA organiseert haar cross vanaf de atletiekbaan aan de Akkermolen..

* Hier lees je meer over de ARWB Cross Competitie.