Achilles B juniorenteams in Helmond: jongens 6e en meisjes 10e

sized_DSC_0194* Etten-Leur, 11 mei 2014 – Vandaag deden in Helmond namens ARV Achilles een jongens en een meisjes B juniorenteam mee aan de 1e competitiewedstrijd van de Atletiekunie.

Verslag B junioren competitie 11-5-2014

Tijdens deze eerste wedstrijd voor B junioren werd Achilles door 9 jongens (Bart Hondeveld, Rick Lambregts, Bas Geurtsen, Dylan Frijters, Stan de Jong, Sander Verhulst, Koen van Duijnhoven en Daan en Stef Dirks) en 6 meiden (Deborah Kammeraat, Daphne Mey, Irene van der Sanden,  Imke Mijzen, Renate Konings en Maud Boeren) vertegenwoordigd. Samen met Maarten (Roeloffs) was ik aanwezig om de junioren deze dag te begeleiden.

20140511HelmondAD04Voor het eerst sinds 2007 was dit met een complete jongens én meidenploeg. Hoewel, op het polsstokhoogspringen bij de jongens werd geen prestatie neergezet. Gehinderd door het slechte weer en een natte polsstok kwam Dylan bij het inspringen niet goed terecht, waardoor hij het verder voor gezien hield. Achteraf gezien was dit een goede beslissing, want doordat op andere locaties het polsstokhoogspringen zelfs werd afgelast, werden de punten op dit onderdeel in alle poules geschrapt. 20140511HelmondAD02
Het was duidelijk niet het ideale weer voor een wedstrijd. De Achilles-atleten ondervonden vooral last tijdens het hordenlopen en de springnummers. Ondanks dat pakte de jongensploeg tijdens deze wedstrijd drie onderdeelsoverwinningen, namelijk op de 800 m (Rick), 1.500 m (Daan) en ver (Bart). Verder werd ook op hoog (Dylan, 3e), hinkstap (Bart 3e), 1.500 m (Stef 4e) en 400 m (Rick, 5e) een goede klassering behaald. Stan haalde de punten binnen op de werpnummers en Bas Geurtsen deed dit op de 100 m en de 110 m horden. Koen presteerde het om zijn persoonlijk record op de 800 m tot op de honderdste te evenaren. Pechvogel van de dag was echter Sander, met een diskwalificatie op de 100 m. De jongens eindigden in de poule als 5e en staan landelijk 25e van totaal 83 ploegen.
De meidenp20140511HelmondAD01loeg bestond deze dag uit drie 1e jaars B junioren, twee 2e jaars C junioren en een 1e jaars C junior meisje. Een piepjonge ploeg dus. De meiden zelf dachten vooraf dat ze deze dag laatste, dan wel bijna laatste zouden gaan eindigen. En natuurlijk, er waren betere atletes aanwezig. De meidenploeg van Prins Hendrik uit Vught, die deze wedstrijd domineerden, waren gemiddeld gezien een kop groter en 20140511HelmondAD03twee jaar ouder. In het veld daarachter kwam Achilles goed mee en werd het alleen op de 100 m horden ook echt laatste. Dit kwam doordat Deborah (onderweg naar een tijd in de 18 sec) door een val op de laatste horden pas 3 tellen later dan de bedoeling over de finish strompelde. Ze had daarvoor al wel haar persoonlijk record op hoog verbeterd. Die PR’s sneuvelden overigens bij alle dames wel. Vooral doordat er voor het eerst 100 m i.p.v. 80 m werd gesprint (Renate en Daphne), met zwaardere gewichten werd geworpen (Imke en Irene) en aan de voor hen nieuwe onderdelen 400 m (Renate) en 800 m (Maud) werd deelgenomen. De meiden eindigden als 10e in de poule, staan landelijk 62e van de totaal 77 ploegen en houden voorlopig toch mooi 15 ploegen onder zich.

De tweede competitiewedstrijd voor B junioren is op 15 juni in Weert.

(verslag van ploegleider Johan Hack)

Meereizend fotograaf Annie Dirks stuurde 118 foto’s door.