Achilles atleten op weg naar NK’s

20160206ApeldoornEW00*Etten-Leur, 8 februari 2016 – Gisteren publiceerde de Atletiekunie de aan het NK Indoor voor Junioren toegelaten deelnemers. Op 20 en 21 februari 2016 zullen in Apeldoorn 4 Achillesatleten op hun discipline uitkomen. Bart Hondeveld springt dan ver, Rick Lambregts kwalificeerde zich voor de 800 meter, Daan Dirks voor de 1.500 m en Stef Dirks komt uit op de 3.000 meter.

NK 10 km op de weg
Het eerstvolgende NK is de 10 km op de weg in Schoorl op zondag 14 februari 2016. Daar zullen de volgende Achillesatleten aan de startstreep staan: Alwin Roovers, Mike Teekens, Kees Lazeroms, Jac Beekers en Arjaan Jansen.

NK Indoor Junioren
Dat vindt plaats in Apeldoorn op 20 en 21 februari 2016, deelnemers van Achilles, zie hierboven.

NK Indoor Senioren
Voor dit evenement heeft alleen Alwin Roovers zich ingeschreven, hij gaat zijn best doen op de 3.000 meter, waarvoor hij op 6 februari al een goede test in Apeldoorn heeft afgelegd. Lees hier verder het verslag van deze indoorwedstrijd, waaraan ook Daan en Stef Dirks meededen.

NK halve marathon
In Den Haag wordt op 6 maart 2016 de 41e CPC halve marathon georganiseerd, en de Atletiekunie heeft het NK 1/2 marathon aan deze wedstrijd toegewezen. Mike Teekens heeft al aangegeven dat hij zijn zilveren medaille niet gaat verdedigen, in tegenstelling tot Kees Lazeroms, die probeert zijn M50 titel te prolongeren. De inschrijving voor dit NK is overigens gisteren 7 februari (ze hebben vast 4 weken nodig om alle NK-inschrijvingen te verwerken!) al gesloten.

NK Cross
Eindelijk weer eens een NK Cross in maart. Oudere atleten kunnen zich vast herinneren dat ze niet konden deelnemen aan de Achillescross, omdat die wedstrijd vaak in hetzelfde weekend als het NK Cross werd gehouden. En dat gebeurde dan regelmatig in het eerste weekend van maart.  In Oldenzaal mogen we van Achilleskant verwachten dat de drie eerder genoemde hardlopende A junioren aanwezig zullen zijn. Daarnaast uiteraard Alwin Roovers, vermoedelijk zal ook Mike Teekens daar starten, evenals Tim Ernest, maar die laatste op de korte cross. Kees Lazeroms meldde desgevraagd dat hij zich nog niet heeft ingeschreven, omdat 6 dagen na 21.097 m in Den Haag een topcross draaien om zijn titel te behouden niet ideaal te noemen is. Deelnemen aan het NK Cross betekent verplicht voor-inschrijven, en dat kan nog t/m 21 februari 2016.