Silvia en Karsten sterk in marathon Minneapolis

20151004DataSilvia* Etten-Leur, 4 oktober 2015 – Moeder en zoon finishten in de staat Minnesota na de start in Minneapolis in Saint Paul. Silvia Verhoeven lukte het om net binnen de gewenste 3 uur en 20 minuten te blijven: 3.19:51 (3e V50), terwijl haar zoon Karsten Nefs daar net boven bleef met zijn marathondebuuttijd van 3.20:39. Slechts 48 tellen moest hij zijn ervaren moeder voor laten gaan. Een knappe eerste marathon voor Karsten, die in de aanloop naar dit evenement een liesblessure opliep en door de behandeling en revalidatie van die overbelastingsblessure nauwelijks aan kilometers maken is toegekomen. Omdat Silvia omstreeks de 30 km even moest wandelen, ging Karsten zijn moeder voorbij, totdat de heuvelachtige laatste kilometers voor de finish opdoemden. Daar werd hij geplaagd door kramp en moest hij zijn tempo laten zakken. En op dat punt kwam Silvia weer op stoom en snelde haar kind voorbij om een gaatje te slaan van een kleine minuut, wat tot op de eindstreep in stand bleef.

Over haar Amerikaanse hardloopdebuut meldde Silvia: “Een bijzondere ervaring hier deze week en vandaag de marathon na alle tevredenheid af kunnen ronden. Weersomstandigheden waren vandaag hier ideaal maar het parcours was niet alleen veel mooier dan verwacht, het was ook veel pittiger. De eerste 30 km lag het tendens naar beneden maar was toch een aaneenschakeling van klimmetjes en afdalingen. Ook te snel gestart en met nog maar 30 km op de teller had ik mijn tijdsdoel helemaal opgegeven.

Kars(ten) is toen gewoon doorgegaan. Vanaf 32 km ging het tot een km of 37 echt continu licht stijgende met af en toe een gemene hobbel. Maar door de massaal aanwezige Medtronics publiek die bij 32 km over een bijna km lang stuk stonden opgesteld die zo enthousiast reageerde heb ik me weten te herpakken. Kars bij 38 km weer bijgehaald maar die haakte vervolgens binnen 2 km af. In de laatste 2 km nog 2 klimmen. Was zelf verrast met de tijd want vanaf 30 km maar niet meer naar tijden gekeken. Totdat ik bij de 40 km op een klok de tijd. Dus ondanks dat het tempo verloop geen schoonheidsprijs verdient meer dan tevreden met het eindresultaat. En zelfs nog derde bij de V 50 54.”