Verslag van twee U18U20 competities

* Etten-Leur, 30 april 2024 – De AB junioren (U18U20) hadden in de afgelopen 3 weken maar liefst twee competitie wedstrijden. Op 14 april was de eerste wedstrijd in Oosterhout en op 28 april volgde de tweede ronde in Vught.

Atletiekunie houdt rekening met schoolexamens
Dat de tweede ronde zo snel volgde was nieuw. Omdat we te maken hebben met een categorie waarbij atleten in mei mogelijk eindexamen doen, had de bond nu ervoor gekozen om het eerder te plannen.

Eerste wedstrijd 14 april bij Scorpio in Oosterhout
De wedstrijd op 14 april jl. was onder goede omstandigheden en leverde voor de in totaal 16 aanwezige atleten maar liefst 18 nieuwe pr’s op. Op de 4x400m werd zelfs een clubrecord gelopen door de jongensploeg.

Tijdens deze wedstrijd werd de beste teamprestatie geleverd door de meisjesploeg. Dit was mede door sterke optredens van Sophie van Gurp (800m, 2e in 2:24,88 en 3.000m, 1e in 10:51,68), Anne Kieneker (4e op 200m in 26,45 met iets te veel wind mee) en Sarah Touw (3e op hoog met 1,55m). Emma van Gurp deed daarnaast een knappe combi van 400m horden en hinkstap sprong. Dit resulteerde aan het einde van de dag in een 5e plaats in de regionale poule.

Bij de jongens ging gedurende de dag wel het een en ander mis. O.a. 4x ongeldig op kogelstoten is niet echt de manier om punten te behalen. Dit werd gelukkig opvangen door een tweede atleet op dit onderdeel. Door omstandigheden werd er op het laatste moment nog gewisseld op de 3.000m. Marcus Jongenelis nam uiteindelijk als niet mila loper de honeurs waar en werd daarmee toch wel de held van de dag. De jongens eindigden deze wedstrijd als 10e.

Tweede wedstrijd 28 april bij Prins Hendrik in Vught
De wedstrijd van afgelopen weekend op 28 april in Vught werd afgewerkt onder frisse omstandigheden. Er waaide een koude wind en er viel uiteindelijk ook nog een regenbui in de middag. Ondanks deze omstandigheden sneuvelde er toch nog 9 pr’s en 1 clubrecord. De jongens liepen op de Zweedse estafette net iets sneller dan voorgaande jaren op dit voor junioren vrij nieuwe onderdeel.

De rollen op het gebied van teamprestatie waren omgedraaid deze keer. Door omstandigheden waren er maar 4 meiden aanwezig. En dit was inclusief Liz Broks en Eva Lips die als U16 atleten als een soort ‘snuffelstage’ ervoor hebben gezorgd dat de ploeg de estafettes konden lopen en zoveel mogelijk onderdelen waren bezet. Anne Kieneker pakte in Vught veel punten (4e op 100m in 12,84 en 1e op 400m in 60,10). Op de Zweedse werd een 3e plaats behaald met Eline Luteijn, Anne, Liz en Eva aan de start. In het team klassement eindigde de meisjes als 10e.

Bij de jongens ploeg ging het deze wedstrijd beter dan in Oosterhout, want in het team klassement werd een 7e plaats behaald. De meeste punten werden behaald door Luuk Holleman (5e op 100m in 12,18 en op de 400m in 58,61) en Roy van den Broek (9e op kogel met 10,30m en 7e op speer met 33,64).

Derde en laatste competitiewedstijd 9 juni bij AV Wijchen
Met twee wedstrijden achter de rug hebben inmiddels alle atleten die hebben meegedaan  ergens een bijdrage geleverd aan de team scores. De 3e wedstrijd zal op 9 juni plaatsvinden in Wijchen.

Resultaten en foto’s
Uitslagen Oosterhout en uitslagen Vught.
Er is slechts 1 foto van de wedstrijd in Oosterhout beschikbaar, terwijl in Vught Kees Knuit (Spado) vele foto’s heeft gemaakt en ook Collin Hermans was daar met zijn camera aanwezig.

verslag: Johan Hack