Update club en baanrecords per 1 november 2017

clubrecords 2017(1)* Etten-Leur, 14 november 2017 – Afgelopen week zijn de club- en baanrecordlijsten weer bijgewerkt voor alle geleverde prestaties tot 1 november 2017. En het was de moeite deze keer, omdat de teller uiteindelijk bleef steken op 47 verbeterde clubrecords en 63 verbeterde baanrecords.

 

Kanttekening hierbij is echter wel dat een groot aandeel van deze ‘oogst’ wordt gerealiseerd door de nieuwe vorm van pupillencompetitie wedstrijden (Athletics Champs). Exclusief deze wedstrijden gaat het om 8 clubrecord verbeteringen en 22 baanrecord verbeteringen. We zetten de meest opvallende prestaties even op een rijtje:

Clubrecords
Junioren, senioren en masters
Arjan Dekkers verbeterde in april 2017 zijn eigen clubrecord op het onderdeel gewichtwerpen (15,88kg) voor senioren met enkele centimeters tot 9,76m. Stephan Wapperom (nieuw lid sinds 2017) kwam in mei tijdens de jaarlijkse avondwedstrijd tot een verbetering van het 30 jaar oud clubrecord op het onderdeel discuswerpen bij de senioren (afstand van 42,31 m). Verder benaderde hij het clubrecord kogelstoten tot enkele centimeters. Ook A junior Stef Dirks verbeterde een oud clubrecord (20 jaar). Hij verbeterde het clubrecord op de 3.000 meter steeplechase voor A junioren tot 10:15.78 min.

Overige clubrecord verbeteringen kwamen op naam van Martijn van Well, die tijdens de clubkampioenschappen in de meerkamp de clubrecords op hoogspringen, verspringen en kogelstoten pakte voor de masters 35. Tenslotte verbeterden Toon Heeren en José van der Linden het clubrecord van de 10 km (op de weg) in hun masters categorie tijdens de Midsummerrun in Bosschenhoofd.

Eervolle vermeldingen zijn er dit jaar voor Ruben Jaspers (1e jrs B junior, 100m), Alex Heijnemans (senior, polsstokhoog), Arjan Dekkers (senior, speerwerpen en kogelslingeren) en Alwin Roovers (senior, 3.000m indoor). Zij kwamen allen dicht in de buurt van het huidige clubrecord wat ze overigens in sommige gevallen al zelf in bezit hebben.

Pupillen
In 2017 werd voor het eerst een volwaardige serie van Athletics Champs wedstrijden gedraaid in de regio. Een logisch gevolg hiervan is dat op de diverse onderdelen prestaties werden weggezet die een clubrecord betekenden. In totaal kwam dit uit op 39 clubrecord verbeteringen. In totaal werden de records verbeterd door 14 verschillende atleten. Enkelen hiervan springen er echter bovenuit omdat zij 3 of meer records verbeterden: Auke Korving (8x), Liz Broks (8x), Eva Lips (6x), Bram van der Spek (5x) en Sarah Touw (3x). Het is momenteel natuurlijk moeilijk in te schatten of sommige records lang stand gaan houden.

*) Bijgevoegde foto, van links naar rechts: Sarah Touw, Auke Korving, Eva Lips, Liz Broks, Bram van der Spek en Martijn van Well (de atleten die allen 3 of meer clubrecords verbeterden)

Baanrecords
Van de 63 baanrecord verbeteringen werden er 41 verbeterd op 27 mei 2017 tijdens de eerste officiële Athletics Champs pupillencompetitie bij Achilles. De overige records werden vooral door junioren weggezet. Wij benoemen kort de 2 meest opvallendste.

– Op 19 mei verbeterde Tim Klein van DJA het NL record voor D junioren tijdens de avondwedstrijd op het onderdeel hoogspringen met een hoogte van 1,85m.
– Op 11 juni sprong C junior Duane Dijkhuizen van Fortius 4,00m met polsstokhoog tijdens de B junioren competitie. Deze prestatie staat als 6e allertijden in de ranglijsten bij de junioren jongens C.

Bij vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Johan Hack: jpc.hack@ziggo.nl