Volle bak met de PubQuiz!

* Etten-Leur, 20 maart 2023 – Op vrijdagavond 17 maart 2023 bleef quizmaster Peter Gulden bezig post-its met een nummer erop uitdelen. De laatste bezoeker van de PubQuiz, met in de pauzes de prijsuitreikingen van de ARWB-crosscompetitie 2022-2023, bleef met het opgeschreven getal maar net onder de tachtig! Er moesten zelfs tafels en stoelen van andere ruimtes worden gehaald om de 18 teams van 4/5 personen een plaats te kunnen geven in de kantine van Achilles.

Om een uur of acht trapte ARWB bestuurslid én Achilles voorzitter Jan van Praat af door iedereen welkom te heten en meteen de microfoon te testen. Met nieuwe batterijen kon Peter Gulden hierna perfect uitleggen dat deze PubQuiz uit 6 series met telkens 10 vragen bestond. Uiteraard was het gebruik van hulpmiddelen zodat mobiele telefoons uit den boze.

In de pauzes tussen de vragenseries werden door de ARWB-voorzitter Jacques van Gool samen met zijn bestuurslid van Praat de prijzen uitgereikt aan de nummers 1-2-3 van de verschillende categorieën. Opgemerkt moet worden dat de vragen in vergelijking met de vorige editie drie jaar geleden een stuk pittiger waren. En de deelnemers met de vraag achterbleven of de Nijl of de Amazone de langste rivier ter wereld is. Wellicht een definitie kwestie? De organisatie was in ieder geval zeer tevreden met deze geweldige opkomst en ook met het feit dat er veel prijswinnaars aanwezig waren of een vervanger hadden geregeld.

ARV Achilles, bedankt voor de gratis koffie/thee en de Praktijk Kluiskenshof voor het lekkere stukje cake. Terugkijkend op deze succesvolle avond mag er op gerekend worden dat ook in 2024 er weer zo’n avond bij Achilles zal worden georganiseerd.
Voor de foto’s van deze avond, klik hier.