De 14e Diomedonloop in Steenbergen

* Etten-Leur, 21 maart 2023 – Afgelopen zondag is het Mervo Sport Loopcircuit West-Brabant in Steenbergen weer van start gegaan. Met de 14e Diomedonloop, waarvan de 10 kilometer meetelt voor dit regelmatigheidscriterium van in totaal negen wedstrijden, waarvan de laatste op 22 oktober in Rucphen wordt georganiseerd. Zo kort na de afloop van het crossseizoen (12 maart in Zevenbergen) en de prijsuitreiking tijdens de PubQuiz van de ARWB-crosscompetitie was het voor behoorlijk wat loper blijkbaar een te drukke loopagenda.

Desondanks gingen op zondag 19 maart op één na honderd lopers van start, waarvan de meesten voor de 10 km hadden ingeschreven. Die dienden na anderhalve ronde op de atletiekbaan vier rondjes in de wijk rondom de accommodatie van Diomedon te lopen. Van Achilles waren er 9 lopers die de stoute loopschoenen hadden aangetrokken.

De snelste man van de Etten-Leurse atletiekvereniging was Toon Heeren, die bij een regionale wegwedstrijd in zijn leeftijdscategorie niet vaak iemand voor zich moet dulden. Nu was het de landelijk topper bij de M55 Egbert Hooijkaas van het Drunense DAK, die de stylist uit Sint Willebrord meer dan een halve minuut voorbleef. Op de vraag aan Toon of hij een oorzaak hiervan wist, vermoedde de Master dat de baggerzware veldloop in Zevenbergen van het vorige weekend hem de das om had gedaan. Tijdens die race wist hij zelfs een schoen in de modder te verliezen. De snelste Achillesvrouw was José van der Linden, die de 10 km in 45:15 afsloot, waarmee ze de tweede plaats op het podium van de V55 verdiende. Haar broer Kees Lazeroms had wellicht ook voor een podiumplaats kunnen strijden, maar hij hield zich keurig aan de afspraak met de trainer om niet harder dan 5 min/km te lopen. En dat werd weer prima op prijs gesteld door met name Cia Smulders, die door deze luxe haas naar de eerste plaats bij de V65 werd geloodst (49:15).

De uitslag van de 14e Diomedonloop staat hier.