Paddy Herijgers en Melvin Franken snelsten op AchillesSolo3000M

* Etten-Leur, 17 mei 2020 – Op zaterdag 16 mei zijn de meesten van de 61 deelnemers aan de AchillesSolo3000M in de weer geweest om zo kort mogelijk te doen over drie kilometer hardlopen. Als compensatie voor de op vrijdag 15 mei 2020 niet georganiseerde Avondwedstrijd van Achilles, waar het laatste nummer altijd de 3.000 meter was.

Snelste vrouw was Paddy Herijgers, die haar 3.000 meter solo in 10:52 aflegde. Haar clubgenoot Melvin Franken (ook DJA) was in Ridderkerk het eerste klaar met zijn drie kilometer alleen lopen (8:46). Hoewel alleen, de foto en het filmpje (Instagram)  zijn door zijn vriendin gemaakt.

Mooi aantal deelnemers
Met 61 solisten is de organisatie zeer tevreden, dat zijn er meer dan er jaarlijks aan de 3.000 meter tijdens de Avondwedstrijd van Achilles aan de start verschijnen. Alle lopers en loopsters bedankt voor jullie inzet. Op Strava is niet iedereen terug te vinden, omdat bijvoorbeeld trainingsgroepen van de Road Runners Etten-Leur er een onderdeel van hun training van hadden gemaakt. En niet iedereen is even handig met apps.

Een rondje of een parcours in lijn
Er bestond ook een misverstand over het per ze moeten lopen van een rondje. Voor wie de berichtgeving hierover heeft gevolgd, had kunnen zien dat na de eerste publicatie de opzet enigszins is aangepast. Dat ook van punt tot punt gelopen mocht worden, of een parcours met een of meerdere keerpunten.
Dat is weer een leer voor een volgende solo-wedstrijd, die mogelijk binnenkort kan worden gehouden.

Uitslagen
Om te zien hoe de 21 vrouwen en 40 mannen hebben gepresteerd, klik hier.
Je reactie, voorzover je die al op Strava hebt gepost, kan je kwijt op dickringelberg ad gmail.com (redactie@arvachilles mailbox = vol).