Zaterdag 16 mei 2020: de Achilles 3.000 meter solo

* Etten-Leur, 3 mei 2020 – AchillesSolo3000M

Op vrijdag 15 mei 2020 zou ARV Achilles haar 10e achtereenvolgende Avondwedstrijd organiseren. Door de huidige coronacrisis is dat helaas niet mogelijk dit jaar.

Maar om de ‘saaie’ trainingsarbeid voor de sporters te onderbreken willen we de hardlopers een leuke wedstrijdprikkel bezorgen …

 

Door op zaterdag 16 mei van 00:00-23:59 CET een 3.000 meter SOLO te lopen.

Spelregels:
* Het hoeft geen rondje te zijn, dit in tegenstelling tot de CoronaSolo5K. We vertrouwen erop dat je eerlijk bent en de boel niet belazerd door heuvel- of viaduct-af te lopen (van Brienenoordbrug?). Je kan natuurlijk wel een heen-en-weer loop doen.
* Je bepaalt zelf je parcours.
* Het moet een GPS-bestand zijn met een afstand van minimaal 3.000 meter  (bestanden van minder dan 3,0 km tellen niet mee voor het klassement),
* Iedereen mag meedoen! Deze 3km solo is niet alleen voor Achillesleden.
* Het kost je alleen wat inspanning: aansluiten bij Strava, lid worden van de club AchillesSolo3000M en 3 km zo hard mogelijk lopen!
* De organisatie wil graag de volgende info in de titel van de Strava-activiteit: “AchillesSolo3000M; Voor-, achternaam; Geslacht; Leeftijd; Nationaliteit”.

LET OP: Graag je 3.000 meter race als APART BESTAND uploaden! (Dus niet met warmup en cooling down erbij maar apart bestand van 3 km. Start dus een nieuwe training op je horloge!!)
* Deze 3 kilometer mag op 16 mei (00.00-23.59 CET) de hele dag gelopen worden!
* Er geldt een apart mannen- en vrouwenklassement.
* Onthoud dat deze run solo gelopen moet worden!
* Houd je aan de CORONA maatregelen van het RIVM en vermijd het lopen in groepjes en drukke routes. De organisatie is niet aansprakelijk voor het overtreden van de CORONA-regels!
* Dat betekent alleen deelnemen wanneer je helemaal fit bent en je blijft binnen bij verkoudheidsklachten.
* Omdat dit evenement puur voor het plezier is georganiseerd, gaan we er vanuit dat iedereen eerlijk is. Dit betekent: geen fiets/scooter/autobestanden!
* De winnaar mag zich voor altijd Achilles-3000M KING/QUEEN noemen!

Hoe kan je meedoen?

  1. Ga naar https://www.strava.com/clubs/646325 en klik op ‘Lid worden – of zoek op je Strava-app op AchillesSolo3000M)
  2. Je staat nu geregistreerd voor het evenement. Het enige wat je nu moet doen, is zo hard mogelijk een parcours van 3.000 meter lopen op 16 mei (voor spelregels, zie hierboven). Start een nieuwe opname op Strava en loop met je telefoon. Ook je GPS-bestand wat je uploadt op Strava wordt automatisch geüpload op de pagina van de wedstrijd/club.
  3. Je bent zelf verantwoordelijk voor het die dag VERWIJDEREN OF OP PRIVÉ ZETTEN VAN EVENTUELE WARMING UPS, COOLING DOWNS EN ANDERE RANDZAKEN RONDOM DE 3 KILOMETER. Anders wordt de clubpagina een chaos en dat belemmert de organisatie in het opmaken van de uitslagen.
  4. Na 16 mei 23.59 uur wordt het klassement opgemaakt door de organisatie. De winnaar mag dus zich voor altijd Achilles-3000M KING/QUEEN noemen.

LET OP: Je dient aangesloten te zijn bij Strava om mee te kunnen doen.

NB: dank aan de organisatoren van de CoronaSolo5K voor de inspiratie.