Tweede editie JB – Walk of Life goed bezocht

* Etten-Leur, 31 januari 2022 –  Vanuit de organisatie van de JB – Walk of Life wordt deze tweede uitvoering als een geslaagd evenement betiteld: 344 deelnemer die samen meer dan € 3.000,00 voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF Kankerbestrijding) doneerden.

Als mede-organiserende vereniging liet ARV Achilles zich ook niet onbetuigd: de Etten-Leurse atletiekvereniging sponsorde 60(!) blikken erwtensoep, gratis voor de deelnemers als ze hun wandeling hadden voltooid. En eindelijk weer eens een volle, op geldige QR-code gecontroleerde, kantine!

Vanuit de lopersgroep van Achilles deed een zevental lopers mee aan de trailruns, die op 30 januari om 10:00 uur van start ging. Hieronder lees je hoe zij hun trail hebben ervaren.

 

Op zondag 30 januari zijn we om 10 uur vanuit Achilles met een 7-tal hardlopers vertrokken voor de 16.2km JB Walk of Life. Deelname aan deze dag heeft als doel: geld inzamelen tegen kanker. Ook biedt deze tocht deelnemers de gelegenheid om te denken aan degenen die strijden tegen kanker, de ziekte hebben verloren of overwonnen. Een heel mooi initiatief!
Een groot aantal wandelaars was dan ook al vroeg uit de veren om te starten met een van de 4 mooie wandelroutes. Het was een mooie, zonnige dag om samen te genieten van de natuur in de polder. Het leuke aan deze route was dat de paden normaal niet toegankelijk zijn, maar deze ene dag wel. De route was duidelijk met bordjes uitgezet en de paden (voornamelijk akkers/weilanden) waren goed begaanbaar. De fartlek training in Bergen op Zoom van zaterdagochtend zat nog goed in mijn benen. Dus om half 12 waren we moe, maar voldaan weer terug bij Achilles.
Kortom: het was een sportieve, mooie dag vanuit een prachtig initiatief! (Rob Luijkx)

Ik was één van de groep van zeven lopers die mee gelopen heeft. We zijn om klokslag 10 uur in één groep vertrokken aan de rood uitgepijlde route van 16,5 km. Vanuit de wijk naar ‘t Sander, Meeuwesdijk diep de Ettense polder in over de dijk terug naar het Windgat, Turfvaart en de Leur terug naar Achilles. Het was een hele leuke route die door het droge weer zelfs op een drafje goed was te lopen. Dat zonder wind en een lekker zonnetje was het al met al een zeer geslaagde tocht! (Kees van der Riet)

Er zijn uiteraard ook reacties van wandelaars ontvangen, zoals van Carolien en Wim Blom, die de route van 7 km hebben gelopen:

Zondag 30 januari! De tweede editie JB-walk of life ging weer van start na een jaar afwezigheid door corona. Deze keer werden we gelukkig niet verrast met regen en wind, maar met een heerlijk zonnetje. Mijn vrouw en ik besloten in de middag om een korte wandeling te maken van 7,6 km. Na enkele kilometers door Groot Sander te hebben gelopen, kwamen we in buitengebied van Etten-Leur. Hier konden we genieten van het weidse polderlandschap! Elke keer weer een mooi moment om te ervaren hoe mooi het buitengebied van Etten-Leur is. Nadat we het einde van Meeuwisdijk hadden bereikt, begon voor ons de terugtocht. Door het mooie weer kwamen we dan ook regelmatig wandelaars tegen. Bij de Turfvaart konden we in het zonnetje heerlijk genieten van onze cappuccino en werd er even bij gekletst met de buurtjes! Zij hadden de lange tocht van 16 km gelopen. De tocht terug was een peulenschilletje. Langs de De Leursche haven, de Baai terug naar de kantine van Achilles, waar de erwtensoep op ons stond te wachten. Weer een fijne middag gehad en ook een kleine bijdrage geleverd voor het goede doel!

Zondagmorgen, 08:30 u ingeschreven voor de JB Walk of Life, afstand 26,5 km.

Met ons inschrijfgeld en gulle giften van familie hebben we een mooi bedrag kunnen doneren aan het KWF.
Het was ideaal weer voor de wandeltocht en de uitgezette route voerde ons door het prachtige buitengebied van Etten-Leur richting Hoevense beemden langs de LaakseVaart/Kibbelvaart, richting Zevenbergen en langs het water van de Mark en Leurse Haven terug naar het haventje van Leur,  waar we na een kopje koffie met gebak onze weg vervolgden richting Deurnestraat en Attelakenseweg.
Hierna ging het verder via de bebouwde kom weer richting de atletiekbaan, waar we rond 14:00 u de finish bereikten.  Na een verdiend drankje en een hapje in het clubhuis zijn we voldaan naar huis gegaan.

Al met al een zeer geslaagde dag met complimenten aan de organisatie, Ad en Tonny Geers (die ook de laatste 4 foto’s maakten)