Terugblik Achilleskamp 2022

achilles-kamp-2022* Etten-Leur, 13 november 2022 – een terugblik op het Achilleskamp in het weekend van 21 tot en met 23 oktober. Hier een verslag van de familie Touw.
Na de nodige omkopingen, kledingstijl bedenken en dagen lang bakken gingen we op kamp. In Esbeek/Mexico aangekomen begon het avontuur. De groep werd in vijven gedeeld en we kregen van de piloot en stewardess te horen dat we vanuit Mexico naar Amerika gesmokkeld zouden worden.
Elke 5 minuten ging er een groep het bos in. Daar moesten we kaartlezen en 5 posten vinden. Het zoeken was lastig … De boswachter had daar geen problemen mee. Met onze felle hesjes had verstoppen geen zin.

Rond middernacht kwamen we terug op het kampterrein en mochten we door de douane. Er volgde nog een gezellige nacht met kampvuur en muziek. Rond 04.00 uur sliepen de meesten.

Zaterdag

De volgende ochtend werden we om 07.00 uur gewekt met harde muziek voor de ochtendgymnastiek. Op het veld hebben we gesprongen, gerold, ons opgedrukt enzovoort.

Na het ontbijt volgde de zeskamp met een melige estafette, een eetproef, touwtrekken, een hoofd schouder tortilla, een robinsonwaardig parcours en een schreeuwerig spel. De matige Mariachis en Swingende Sambaballen gingen aan kop. Tijdens en na een potje kwalleballen waren er een aantal net zo nat als een kwal. Een douchebeurt was daarna wel nodig.

Bij het avondeten stonden wraps op het menu, iedereen had lekkere trek. De taarten waren tussen de spellen door al opgegeten. Voor degenen die niet stil konden zitten werd de macarena gedraaid.

achilles-kamp-2022’s Avonds was er de beroemde bonte avond, waarbij iedereen bont uitgedost was. We kregen opdrachten en spelletjes. We werden gesminckt en kregen Mexicaanse les.

Voor wie om 23.00 uur zijn bed nog niet wilde opzoeken was er nog een kampvuur. Er werd een fantasieverhaal verzonnen door iedereen. Binnen werd er gedanst. De oudsten gingen op pad terwijl de jongeren gingen slapen.

Zondag

Om half 9 de volgende ochtend was er een hels pannendekselconcert wat onze dromen flink verstoorde. (Zelfs de oudsten, die dit niet van plan waren werden uit een diepe slaap gewekt.) Er volgde weer een pittig uurtje ochtendgymnastiek waarna we gingen ontbijten.

Na een potje Britse bulldog en andere spelletjes gingen we lunchen, opruimen en namen we afscheid van de oudsten. De prijsuitreiking volgde waarbij de Sambaballen dankzij de taart en de pinjatapakken de 1e prijs in ontvangst mochten nemen.

Het was (weer) een superleuk kamp!

EN: nu staan de foto’s online, klik hier om de 393 gepubliceerde foto’s van het JeugdKamp 2022 te zien!

De Touwtjes

achilles-kamp-2022