Steun met ons de kinderen in Sri Lanka!

20140108SriLanka01* Etten-Leur, 8 oktober 2014 – Denise Faassen hielp als student Ergotherapie de stichting Prithipura Infants Homes op Sri Lanka. Deze stichting vangt kinderen met een (meervoudige) handicap op en geeft hen een goed thuis. Denise was een maand lang in Sri Lanka aanwezig op de locaties Prithipura en Cotagala. Denise bedankt ARV Achilles (en haar trimgroep 4 in het bijzonder) voor hun sponsorbijdrage. Dankzij het potje op de balie en vele andere sponsors heeft Denise met haar medestudenten in totaal € 6.000,- op kunnen halen. Ook in 2015 willen studenten proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen om nog meer te kunnen realiseren voor de kinderen en verzorgers in Sri Lanka. Doet u mee? Doneer dan weer uw geld in het spaarpotje op de balie in onze kantine. Denise rekent op u!

Dit is hoe Denise haar tijd in Sri Lanka heeft beleefd:
“Ik heb een ongelooflijk leuke en leerzame ervaring in Sri Lanka gehad. Iedere student was werkzaam op een eigen groep op de locatie. Op Prithipura hielp ik mee met de Usha groep. Dat is de groep met de jongste kinderen. In deze groep zitten voornamelijk kinderen met waterhoofdjes of spasmen. Ik heb o.a. meegeholpen met wassen/aankleden, eten geven, klaarmaken voor school, meehelpen met uitjes en schoonmaken. Ik heb zelfs voor de klas mogen staan. Dat was nog een hele uitdaging aangezien ik hun taal niet spreek en de kinderen vrij weinig Engels kennen, maar met handen en voeten ben ik een heel eind gekomen. Ik heb ook ontzettend veel leuke dingen met de kinderen mogen doen, zoals knutselen, zwemmen, sporten, spelletjes spelen, uitstapjes naar het strand en nog veel meer! Je merkt echt aan de kinderen dat ze normaal gesproken niet zoveel aandacht krijgen. Ik heb weinig vrije momenten gehad, maar de momenten die ik had, bracht ik liever door met de kinderen.”

En dit is waar hun aanwezigheid ook voor zorgde:
“De verzorgers (de Akka’s) op locatie Cotagala wonen intern en zijn 24/7 aan het werk. Ze zijn niet alleen verzorgers, maar tegelijkertijd ook leraar. Het is hun levensstijl. Op het moment dat er 4 extra hulpkrachten zijn (ik en 3 medestudenten) is er voor de verzorgers ruimte om wat meer te ontspannen. Ze hebben het altijd ontzettend druk en het is heerlijk om te zien dat ze, als die extra hulpkrachten er zijn, even een stapje terug kunnen doen en kunnen genieten van het werk waar ze zich voor inzetten. Dat gaven ze zelf ook aan vlak voordat wij weer teruggingen naar Nederland. Sommigen stonden zelfs met tranen in hun ogen, dat was heel indrukwekkend om te zien.“

Hieronder nog wat de stichting voor het opgehaalde geld allemaal heeft kunnen doen, zodat u weet waar uw geld zoal aan besteed wordt. Kunnen we op uw steun rekenen? Denise gaat volgend jaar met 2 medestudenten, maar hopelijk een nog grotere groep, terug om opnieuw haar steentje bij te dragen. Wij wensen haar veel plezier en nieuwe leerzame ervaringen.

Locatie Prithipura:

 • Ladiesnight voor de Akka’s (verzorgers).
 • Rolstoel voor één van de verzorgers.
 • Bezems/moppen/trekkers etc.
 • Kussenslopen/douchematten/onderlakens.
 • Benodigdheden voor wondverzorging (gaas/dettol/pleisters etc.)
 • Een hoog/laag bed.
 • Ortheses (om bij baby’s vergroeiingen te voorkomen).
 • Twee standing-frames (Deze worden gebruikt door de fysiotherapeut, die een aantal keer per week komt voor therapie bij de kleinsten. Ook dit is bedoeld om vergroeiingen te voorkomen en om te leren lopen.)
 • McDonalds. (Wij zijn met een aantal kinderen naar de McDonalds geweest. Dit is voor de kinderen een heel bijzonder uitstapje.)

Locatie Cotagala:

 • Overkapping tussen de openbare ruimte en de slaapruimte. (Sri Lanka heeft regenseizoenen. Op locatie Cotagala zitten veel kinderen met autisme en kinderen die heftig reageren op prikkels van buitenaf. Natregenen kan voor sommige kinderen een heftige reactie opleveren. Een overkapping zorgt ervoor dat de kinderen zonder problemen naar hun eigen slaapzaal kunnen en weer terug.)
 • Rolstoelpad naar school.
 • Verbetering van de ‘storeroom’, zoals extra planken/stellages etc. (Alles ligt momenteel gewoon op de grond, waardoor insecten en viezigheid daar heel gemakkelijk bij kunnen).
 • Uitbreiding warmwater voorziening.
 • Bezems/moppen/trekkers etc.
 • Avondmaaltijd koken voor de Akka’s.
 • Stiften/wit papier/gekleurd papier/vingerverf.