Meehelpen onderzoek relatie tussen karaktereigenschappen en prestatieniveau?

* Etten-Leur, 6 april 2021 – Verzoek van Tjeu van der Lit, Masterstudent Sport- en Prestatie Psychologie. Voor zijn afstudeeronderzoek bij de master Sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam is hij op zoek naar hardlopers die gebruik maken van een app (bijv Strava) om hun prestaties bij te houden. Hij nodigt hen uit om een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en een aantal vragen over hun hardloopprestaties van het afgelopen jaar.
Het invullen duurt 15-20 minuten. De vereisten zijn dat deelnemers 16 jaar of ouder zijn en een app gebruiken voor hun hardloopprestaties. Klik hier voor link naar zijn vragenlijst. De leden van de lopersgroep van Achilles hebben al zo’n verzoek gekregen via de groepsapp.

Graag vóór a.s. maandag (12 april) invullen, want dan start Tjeu zijn data-analyse!

Publicatie van de resultaten van het onderzoek

Op de vragen of er sprake is enigerlei mate van feedback en of de in een thesus verpakte data-analyse  gepubliceerd wordt antwoordde de  masterstudent met:

  1. De 1e versie van de data analyse zal volgende week maandag (12/4) plaatsvinden, dus het zou fijn zijn als iedereen de vragenlijst dan heeft ingevuld. Ik denk dat het geen ramp zou zijn als het iets later wordt en dat als er veel extra deelnemers bijkomen, ik de resultaten opnieuw zal moeten analyseren, maar dit is niet optimaal. Daarom graag voor a.s. maandag.
  2. Dit klopt! Ik schrijf inderdaad een thesis. Hiervoor heb ik het 1e deel al geschreven (het onderzoeksplan met de introductie en methoden) en deze is goedgekeurd door een Ethische Commissie. Nu ben ik dus bezig met de data verzameling en daarna komt het proces van de data analyseren en verwerken naar een resultaten en discussie sectie. Daarmee is het uiteindelijke onderzoeksverslag af. Of deze dan ook gepubliceerd wordt is de vraag. Dit hangt voornamelijk af van de betrouwbaarheid en sterkte van het onderzoek. Uiteraard kan ik daar los van natuurlijk gewoon de resultaten delen of het verslag opsturen als je daar interesse in hebt. Zo kunnen jullie de resultaten gebruiken in de toekomst.

De reactie zal daarom binnenkort weer contact opnemen met Tjeu van de Lit om te zien of zijn onderzoek voor hardlopers interessante inzichten kunnen worden gegeven over hun sportbeleving.