Misschien toch een 43e Achilles uurloop (maar dan virtueel)

* Etten-Leur, 7 april 2021 – Tot 2014 werd de uurloop gehouden op Koninginnedag (30 april), maar vanaf 27 april 2014 organiseert Achilles de uurloop op Koningsdag.

30 april 1978: de eerste uurloop
De eerste editie was in 1978. De eerste uurloop startte op de gravelbaan aan de Concordialaan en ging richting Bankenstraat. Omdat het een heen- en weerloop was, waren er per 1/2 km keerpunten. Daar stonden vrijwilligers die de teruglopende lopers een gekleurd draadje wol meegaven ter bevestiging van de afgelegde meters. Bij terugkeer op de hardloopbaan kregen de lopers na ieder afgelegd rondje een rietje. Voor de uitslag werden dan de wollen draad (=afgelegde meters t/m keerpunt) plus het aantal rietjes (= 400 meter per rietje) opgeteld.

Verhuizing naar het Liesbos
Sinds 2004 wordt de uurloop in het Liesbos georganiseerd. Toen werd ook geprobeerd de naam van het evenement te veranderen in Koninginnedagloop, maar uiteindelijk bleek de historische benaming beter te beklijven.
De oorspronkelijk 43e editie zou op 27 april 2020 plaatsvinden, maar werd vanwege de coronapandemie afgelast.
Omdat er sinds de mondiale uitbraak van het Covid-19 virus bijna geen hardloopevenementen zijn gehouden, wil Achilles ook in 2021 weer virtuele wedstrijden organiseren.

De 43e uurloop: een virtuele wedstrijden via Strava
En deze uurloop op 27 april is de eerste dit jaar. Net zoals bij virtuele wedstrijden van Achilles in 2020 mag je zelf uitmaken waar je een uur onafgebroken hardloopt, alleen de datum ligt vast. En de registratie van je prestatie in Strava, zodat er een betrouwbare vastlegging is van jouw uurloop en er zo een klassering opgemaakt kan worden.

Foto: Riny Oostvogels 30 april 1993