Nieuwe hardloopcursus start 5 september

20151112Opstapgroep02* Etten-Leur, 1 augustus 2016 – Nieuwe opstapcursus
Bij Achilles start ook dit najaar weer een opstapcursus voor hardlopers. Op maandag 5 september is de eerste training van de cursus die gedurende 16 weken op maandag en donderdagavond (20:00-21:00 uur) wordt gegeven door het geroutineerde trainersduo Jac en Dinie Beekers.

De cursus is onder meer bedoeld voor mensen die geen ervaring in lopen hebben, maar wel in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken. Daarnaast worden mensen die in het verleden al wel gelopen hebben en dit weer willen oppakken, de mogelijkheid geboden om gestructureerd en gedisciplineerd opnieuw te gaan hardlopen.

Trainen in een groep
Door het lopen onder begeleiding in een groep wordt voorkomen dat je te veel en te snel traint. Een ander voordeel is dat door het lopen in een groep met gelijkgestemden op vaste tijden wordt voorkomen dat de individuele loper enthousiast begint, maar al snel weer stopt met lopen omdat het die week toevallig niet uitkomt. Samen ga je door. In een groep stimuleert men elkaar en zorgen de lopers er onderling al snel voor dat men tijd vrij maakt en de discipline opbrengt om de gehele cursus succesvol te volbrengen.

Ervaring
Uit cursussen in het verleden is gebleken dat ook de trainers het nodige enthousiasme over weten te brengen. Onze vereniging ziet jou graag komen! De Etten-Leurse atletiek- en recreatiesportvereniging ARV Achilles heeft met dit trainingsprogramma in de loop der jaren al veel personen aan het hardlopen gekregen. Onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren looptrainers, die oog hebben voor je individuele situatie, werk je aan je conditie en je gezondheid, met als uiteindelijke doel na 16 weken 2 keer 30 minuten te kunnen hardlopen.

Locatie en kosten
De atletiekbaan is gelegen op het Sportpark De Lage Banken aan de Concordialaan 206, 4871ZD Etten-Leur. De kosten voor de cursus zijn € 65,00 inclusief een consumptiekaart voor onze kantine ter waarde van € 25,00.

Aanmelden
Je kan je opgeven via het volgende emailadres: opstapgroep@arvachilles.nl  of op maandag 5 september voor 20:00 uur op de atletiekbaan aanwezig zijn.