José van der Linden wint SPADO cross

Foto van SPADO website

Foto van SPADO website

* Etten-Leur, 11 december 2017 – Zeer winters, zo kun je zondag de cross bij SPADO in Bergen op Zoom wel noemen. Het parcours is onder normale omstandigheden al pittig, maar het werd nu nog zwaarder door de hevige sneeuwval. Toch durfden vijf atleten van Achilles de strijd aan!

SPADO zelf meldt op hun website: “Tegen de middag was het parcours vrijwel onbegaanbaar door sneeuw, modder, gladheid en enkeldiep water. Toch kwamen ruim 260 atleten naar de bossen bij Lievensberg.” De SPADO cross is ook onderdeel van het ARWB-crosscircuit. Rini Verhoeven deed voor ons verslag.

Vrouwen senioren
José van der Linden behaalde in haar categorie V45 een royale zege (32:18) met een ruime voorsprong op nummer 2. Ook José Kuystermans liep een keurige wedstrijd en behaalde met 37:58 een vierde plaats bij de V35.

Heren senioren
Bij de heren was de onderlinge strijd hevig. Tonio de Jong, Peter gulden en Rini Verhoeven gingen tot het gaatje. Steeds was het stuivertje wisselen tot de laatste honderden meters. Trainer Tonio bleek het sterkste eindschot te hebben en was sterk in de afdalingen (42:52), nipt gevolgd door Peter (42:55). Rini volgde op zo’n 20 seconden. Hij kon leven met deze nederlaag en daagde Tonio en Peter alweer uit voor de volgende wedstrijd. Waarschijnlijk is Rico Verhoeven zijn grote voorbeeld… Opgeven is het laatste wat hij doet. Ze zijn gewaarschuwd!

Er liep ook veel junioren en pupillen van Achilles mee. De uitslagen vind je hier.