Het wordt druk bij de 44e Achillescross

20150118KerkradeNF01* Etten-Leur, 21 februari 2015 – Morgen, op zondag 22 februari starten er volgens het overzicht van wedstrijdsecretaris Sjak Nouws een kleine 400 deelnemers. De Pupillen zijn de grootste groep, wel zo’n 200, daarnaast nog 120 C- en D junioren, plus dan nog de A/B Junioren, Senioren, Masters en trimmers. En dan zullen er in de Kogelvanger nog wel een aantal crossers na-inschrijven. Favorieten bij de Masters zijn Richard van Oosterhout en “thuisloper” Kees Lazeroms.

Snelste man van deze Achillescross is zeer waarschijnlijk Alwin Roovers, die onlangs nog de Spado-cross en de Kerstcross op zijn naam wist te brengen. De hardloper uit Rijsbergen is nog steeds in vorm, getuige zijn snelle 31:24 min die hij op 8 februari tijdens het NK 10 km. in Schoorl produceerde. De snelste dame is niet te voorspellen, zij zal vermoedelijk na-inschrijven morgenochtend.

De eerste start is om 11:00 uur, het volledige tijdschema vind je hier.

Na-inschrijven kan tot een half uur voor de start van je onderdeel.

Finale ARWB crosscompetitie
Deze wedstrijd is tevens de finale voor de ARWB crosscompetitie (regio 12). De daarbij behorende prijsuitreiking vraagt behoorlijk tijd. Er blijft helaas geen ruimte over voor een prijsuitreiking aan de nummers 1, 2 en 3 per categorie. Atleten van verenigingen buiten Regio 12 zijn uitgenodigd deel te nemen. Zij worden wel in de uitslag opgenomen, maar ontvangen geen prijs indien zij eindigen op de een van de ereplaatsen. Dit omdat we anders tot ver in de middag bezig zijn met prijsuitreikingen.
Om het leed te verzachten mogen atleten uit deze categorieën GRATIS meedoen. Schrijf dus in en kom door het bos rennen nu het nog kan! Het baanseizoen wacht ook weer op jullie en wie weet maakt deze cross je net sterk genoeg om op de baan tot grote prestaties te komen.  De prijsuitreiking is op vrijdag 27 februari bij AVO in Oudenbosch. Details volgen nog.