Druk weekend vol baancompetitiewedstrijden

* Etten-Leur, 29 mei 2019 – Afgelopen weekend vonden voor 3 categorieën hun competitiewedstrijd plaats. Op zaterdag gingen de pupillen voor een Athletics Champs wedstrijd naar Steenbergen en de CD junioren naar Terneuzen. De heren senioren hadden voor de verandering een wedstrijd in de buurt, namelijk bij DJA in Zundert.

De pupillen hadden zaterdag 25 mei hun 3e van 4 wedstrijden in de Athletics Champs competitie. Deze wedstrijd vond plaats in Steenbergen. Klik hier voor de uitslag. Eerder was op 13 april de eerste wedstrijd in Bergen op Zoom en op 11 mei de tweede wedstrijd in Roosendaal. De wedstrijden worden goed bezocht met gemiddeld 33 Achilles pupillen per wedstrijd. Fotograaf Jos van de Reep bezocht de 1e en 2e wedstrijd en maakte hiervan een fotoreportage op zijn website. Op zaterdag 15 juni aanstaande vind de laatste wedstrijd in deze cyclus plaats in Etten-Leur. Na afloop van deze wedstrijd is er ook een teamprijsuitreiking en krijgen alle deelnemers hun herinneringsmedaille.

Oók op zaterdag 25 mei was de 2e van 3 competitiewedstrijden voor de CD junioren. Na de thuiswedstrijd eerder in Etten-Leur volgde nu een behoorlijke reis naar het Zeeuwse Terneuzen. Met 20 Achilles deelnemers was er een grote delegatie aanwezig (dat is wel eens minder geweest bij dergelijke uitwedstrijden). De meest in het oog springende prestaties werden geleverd door drie C meisjes: Kaylee Damen (2e op hoog met 1,40m en 3e op ver met 4,32m), Meike van Arendonk (2e speer met 27,42m) en Fleur Verwijmeren (4e kogel met 8,04m). De C meisjes deden het als ploeg ook het beste met een 5e plaats van 11 teams in de regionale poule. Kijk voor alle Achilles uitslagen hier. Op zaterdag 22 juni is de 3e en laatste competitie wedstrijd voor CD junioren in Zevenbergen.

Dan was er op zondag 26 mei de 2e van 3 competitiewedstrijden voor de senioren. De heren hadden deze keer maar een korte reis naar buurvereniging DJA in Zundert. Ten opzichte van de eerste ronde was de ploeg iets kleiner. Ploegleider Joost Ketel schreef naast zichzelf de volgende atleten in: Maarten Roeloffs, Alex Heijnemans, Carl van Dueren den Hollander, Bart Hondeveld, Rick Lambregts, Raymond de Bruijn, Ruben Baljon en Casper Stegers.

De omstandigheden waren deze wedstrijd duidelijk beter. Dit is ook te zien aan de resultaten, want iedereen presteerde naar behoren. Geen stevige tegenwind op de 100m bijvoorbeeld. Bart liep gelijk 6 tienden harder dan wedstrijd 1, naar een seizoensbest. En Raymond verbeterde zelfs zijn persoonlijk record. De pr-tjes sneuvelden nog meer, maar dat kwam mede doordat het eerste-keertjes waren. Casper liep zijn eerste 400m in wedstrijdverband. Ruben legde dezelfde afstand inclusief 10 hordepassages onderweg voor het eerst af. Verder was puntenpakker Alex goed op dreef met een 3e plaats op polshoog en 4e op speer. 4e plekken waren er ook voor Joost op hoog, Bart op ver en Rick op de 1500m. Mogelijk had Rick op de 1500m een plekje hoger kunnen eindigen als hij in het ploegbelang niet eerder ook een 400m had moeten lopen. De 1500m werd overigens gewonnen door Achilles-gastlid Mels Lambregts, uitkomend voor zijn vereniging Thor uit Roosendaal. Bekijk alle Achilles uitslagen.

Als slotstuk kwam ook de 4x100m inclusief een haperende maar geldige tweede wissel aan de finish (foto Ruben Baljon, als superinvaller bij de estafette). De ploeg eindigde deze wedstrijd als nummer 3 in de regionale poule Zeeland – West-Brabant – Zuid -Holland. In de landelijke stand van de 3e divisie stijgt de ploeg van plek 12 naar plek 9. Een 7e plek is noodzakelijk voor plaatsing voor de promotiewedstrijd in september. Dit is in principe dus nog mogelijk, maar dan dienen andere teams wat steken te laten vallen in wedstrijd 3. Deze is op 16 juni aanstaande in Barendrecht.

Ruben Baljon in actie op de estafette