5km winst voor Janne Lemstra bij Rondje Sprundel

* Etten-Leur, 28 mei 2019 – Op zaterdag 25 mei stond het jaarlijkse rondje door Sprundel op het programma. De redactie telde minimaal 14 Achilles deelnemers. Het is echter wat lastiger te traceren, aangezien alle atleten met hun woonplaats in de uitslag staan.

Het rondje Sprundel werd vooraf in de regionale krant aangekondigd als ‘het hardloopfeestje van de familie Franken’. En een feestje werd het, want oud-Achilles lid Melvin Franken won het hoofdnummer, de 10km, voor de 5e keer op rij. Achter hem werd Toon Heeren 3e overal (en 2e master). Ook Lennard van der Heiden finishte bij de top 10 overall in een voor hem nieuw record van 37:58 min. Bij de dames finishte José van der Linden als 3e overall. Zij liep ook niet vaker sneller dan haar eindtijd van 43:13 min.

Op de 5km werd de overall overwinning bij de dames opgeëist door B juniore Janne Lemstra (foto) in een tijd van 20:38 min. Voor de in Sprundel woonachtige atlete was dit een thuiswedstrijd. Na een eerdere overwinning bij de Van Oers Marathon was dit haar 2e overwinning op een 5 kilometer wegwedstrijd. Achter Janne behaalde Anita van Dorst knap een 3e plaats.

Bij de jeugdloop eindigde Yara Prinsen op een 2e plaats.

Bekijk de uitslag.

En de mooie foto’s van Paul van Dongen.