De Vierde Rollatorloop, de Ambarg-sessie

* Etten-Leur, 3 september 2020 – Bijna twintig deelnemers telde de 4e Rollatorloop. De drie vorige edities werden op de atletiekbaan van ARV Achilles gehouden, maar vanwege het coronavirus is gekozen om dit evenement op locatie, dichtbij de omgeving waar de meeste deelnemers wonen, te organiseren.

Buurtsportcoach Marian Roest had bij de atletiekvereniging een grote tijdklok en startnummers geregeld, terwijl qua menskracht ook twee Achilles-vrijwilligers meehielpen om alles op rolletjes te laten verlopen.

Welkom en Warming up
Met het welkom heten van de rollatorlopers startte Marian de met muziek begeleide warming up, waarna men om ongeveer 14:30 uur begon met de 4e Rollatorloop.
De deelnemers konden kiezen of ze een rondje van 375 of 750 meter door het park gingen lopen. Mede dankzij het prachtige weer op woensdag 2 september werden er door sommigen twee of zelfs drie grote ronden afgelegd in het mooie park aan de achterkant van de Avoord-vestiging Het Ambarg.

Kloostergaard en Contrefort
Nadat er ongeveer een uur door het park met rollators en soms ook rolstoelen rondjes waren afgelegd, werd om half vier iedereen door de organisatie voorzien van koffie, thee of een lekker bekertje koud water, vergezeld van een lekkernij.
Volgende week woensdag racen de rollators in de onmiddellijke omgeving van Kloostergaard en op woensdag 16 september wordt bij Contrefort deze vierde Rollatorloop afgesloten.