“De organisatie van de JB Walk of Life is er helemaal klaar voor”

* Etten-Leur, 28 januari 2020 – Vandaag is het de laatste dag dat je tevoren kan inschrijven voor de JB walk of life. Vanaf 29 januari kan dat alleen nog maar op de dag zelf: 02-02-2020 in de kantine van ARV Achilles, waar ook de start en finish van dit wandel- en trailevenement is.

Want zondag 02-02-2020 is het zover
“De organisatie van de JB Walk of Life is er helemaal klaar voor”, verteld Hans Wierema namens de organisatie. “Natuurlijk moeten we in de uitvoering nog van alles doen, maar dat is voor op het laatste moment. Verdeeld over de dag hopen we op een groot aantal deelnemers. Als we de geluiden om ons heen en de reacties op Facebook goed inschatten dan zouden we een heel mooi resultaat kunnen halen.

Natuurlijk hangt nog veel af van het weer op die dag.” Over een schatting hoeveel deelnemers dat dan zouden kunnen worden, wil Wierema zich niet aan branden.

Wandelen langs sloten en vaarten die alleen op 2-2-2020 toegankelijk zijn
“Het is prachtig dat het Waterschap Brabantse Delta en een aantal agrariërs in het noorden van Etten-Leur aan dit wandelevenement mee willen werken. Zij stellen hun gronden beschikbaar om langs sloten en vaarten te lopen waar je als wandelaar nooit komt. Wat voor hun beslissing, om mee te werken meespeelt, is dat de opbrengst van de inschrijfgelden voor 100% gebruikt wordt voor kankeronderzoek via het KWF. Iedereen heeft persoonlijk of in zijn omgeving wel te maken gekregen, of nog steeds met deze rotziekte. En dus hopen we op veel deelnemers.” Aldus Wierema.

Zes verschillende routes
De deelnemers kunnen starten vanaf 08:00 uur en zich inschrijven in de kantine van ARV Achilles op het sportpark Lage Banken aan de Concordialaan 206, Etten-Leur. Hier betalen ze het inschrijfgeld waarvan ze zelf mogen bepalen, hoeveel inschrijfgeld zij beschikbaar willen stellen voor het KWF-onderzoek. In de kantine hangen kaarten van de te lopen routes om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Vervolgens nemen de deelnemers een routebeschrijving mee en gaan op pad. Op enkele plaatsen worden door middel van de pijlen van de Avondvierdaagse de looprichting van de route aangegeven. Op plaatsen waar je een keuze kunt maken, de zogenaamde knooppunten, staan borden met informatie hoe lang het vervolgen van de route is en hoe lang de route is als je daar een andere weg in slaat. Deze keuze moet symbool staan voor de moeilijke keuzes waar kankerpatiënten en hun naasten voor staan tijdens het ziekteproces. De kortste route is 7 km en loopt over geheel verhard terrein. De andere routes komen ook over onverhard, ongelijk en nat terrein. De langst mogelijk te lopen route is 30 km. Die gaat ook gedeeltelijk over het grondgebied van Breda.

Trailrunners
Op verzoek is de route ook te lopen door trailrunners. Deze starten allemaal tegelijk om 10:00 uur. Zij rennen over het zware parcours tegen zichzelf en de klok. Ook zij kunnen kiezen welke afstand ze willen lopen.

Bevrijdingsvuur
“Om 08:30 uur komt een vertegenwoordiging van het Oranjecomité het bevrijdingsvuur naar de kantine van ARV Achilles brengen. Dit vuur, is op 26 oktober 2019 vanuit Frankrijk naar Etten-Leur gebracht om 75 jaar vrijheid te symboliseren. Het Oranjecomité blijft dit jaar tot 5 mei daar aandacht voor vragen. Gedurende de hele dag van de JB Walk of Life blijft dit vuur in de kantine branden om te gedenken dat ook wandelen in vrijheid geen vanzelfsprekend iets is. Dat past dus prima bij onze actie.” Aldus Wierema.

Kijk hier voor de laatste informatie.