50e Kluiskenshof Achilles-cross gaat (voorlopig) NIET door

* Etten-Leur, 21 december 2021 – De jubileumuitvoering van de vijftigste (sinds 1970) Kluiskenshof Achilles-cross gaat niet door op zondag 23 januari 2022.

Het WOC (Wedstrijd Organisatie Commissie) van ARV Achilles zou oorspronkelijk op 29 december vergaderen over het wel of niet laten doorgaan van de 50e uitvoering van onze cross.

We denken een realistisch besluit
Echter de maatregelen die noodzakelijk worden geacht om de pandemie in Nederland niet te laten ontsporen, maken het voor de organisatoren onmogelijk om het licht op groen te laten staan.
Kijkend naar de lockdown-regels tot 15 januari 2022, denken we dat het niet erg realistisch is dat we onze cross 1 week later (23 januari 2022) kunnen organiseren.
En dit dan in de vorm die bij een 50ste editie hoort met zoveel mogelijk deelnemers en publiek.

Onze motivatie om de cross niet door te laten gaan
Om ons standpunt te funderen, noemen we de volgende punten:
– Alle evenementen zijn tot die tijd verboden. Vergunningen (met daarin eventueel aanvullende voorwaarden) zal dus voor die tijd niet door de gemeente en Staatsbosbeheer worden verleend.
– Het verleden heeft ons jammer genoeg geleerd dat afgekondigde regels bijna altijd worden verlengd.
– Onze sponsoren en adverteerders (crossboekje) nu een advertentie of publiciteit ‘verkopen’ met zoveel onzekerheid, vinden we discutabel.
– De medailles en herinneringen die we in het kader van de 50ste cross aan alle deelnemers zouden willen geven blijven op de plank liggen. Dit is een serieuze kostenpost, alhoewel een deel herbruikbaar is.
Alles overwegende, wachten we niet 29 december, maar neemt het WOC nu het besluit om de cross op zondag 23 januari 2022 niet door te laten gaan.

De 50e  editie wellicht in februari of maart?
Een andere datum is misschien een optie, maar dat kunnen we eerst beoordelen als alles weer volledig is vrijgegeven.
Dat zou dan weer in ARWB-verband moeten gebeuren, want ook de AVO-cross op 9 januari a.s. in Oudenbosch zal ongetwijfeld worden gecanceld.

Met spijtige gevoelens moet de organisatie van de 50e Kluiskenshof Achilles-cross dus helaas voor het tweede jaar besluiten om deze cross (voorlopig) te schrappen.