Achilles-LTV bestaat niet meer

20151031Haamstede* Etten-Leur, 27 februari 2018 – De midden- en lange afstands loopgroep van Achilles, die in 2001 is opgericht door Ed Sligchers (LTES), in 2009 na het vertrek van de naamgever LTV (Loop Team Velocitas) werd en per april 2012 weer terugkeerde naar Achilles, is opgeheven.
Toen Dick Lam half januari aangaf dat hij door zijn steeds meer uitbreidende functie als MiLa-trainer bij Haag Atletiek geen tijd meer te heeft voor de sinds 2012 steeds kleiner wordende trainingsgroep, was dat de aanleiding om met de resterende lopers om de tafel te gaan zitten.

Nadat op donderdagavond 22 februari iedereen zijn of haar zegje had gedaan, bleek dat er twee leden stopten met hardlopen, twee kozen voor een voortzetting van hun hardloopactiviteiten bij DJA in Zundert en de overige vijf lopers zouden overstappen naar de Lopersgroep van Achilles.

De MiLa-groep is uiteindelijk te klein en kwetsbaar geworden, omdat er sinds april 2012 geen enkele atleet vanuit Achilles is doorgestroomd, juist één van de twee redenen waarom LTV destijds weer aansluiting bij Achilles zocht. Deze opheffing heeft ook gevolgen voor het competitieteam, de andere reden waarom LTV was gevraagd om terug te keren naar Achilles.

Ook fysiotherapeute Nicoline Franken stopt na 10 jaar haar fysieke begeleiding van de atleten. Trainer Dick Ringelberg heeft toegezegd om dit jaar de overgestapte atleten te begeleiden naar hun ‘nieuwe’ groep.

In dit document is de bestaansgeschiedenis van LTES, LTV en Achilles-LTV in het kort beschreven, en ook het trackrecord van deze trainingsgroep kun je hier vinden.