JB – Walk of life (introductie)

Op 9-10-2016 overleed Jan Bakx, gepassioneerd trainer van Achilles en in het bezit van een groot Achilleshart. Jan heeft veel voor Achilles betekend, hij heeft o.a. het Nordic Walking bij Achilles geïntroduceerd en was bij die groep tot op het laatst trainer.

Om de herinnering aan hem levend houden heeft de werkgroep van de Avondvierdaagse, waar een aantal Nordic Walkers in zitten, een wandeltocht georganiseerd. De wandeltocht biedt de deelnemers de gelegenheid om tijdens de wandeling te denken aan hen die strijden tegen de ziekte kanker of daar aan zijn overleden, of misschien wel hebben overwonnen. Gedurende de wandeling worden de deelnemers daartoe aangezet met opdrachten en keuzes die genomen moeten worden.

Datum
De wandeling ‘symboliseert’ de strijd tegen kanker. Het wordt een zware tocht met misschien wel ontberingen. Ten eerste de datum waarop dit georganiseerd wordt, 02–02–2020 (op 4 februari is het wereldkankerdag). Het wordt ook een tocht waarbij onderweg moeilijke beslissingen moeten worden genomen. Zo krijg je bijvoorbeeld na 10 km, als je al helemaal bent natgeregend de keuze om de terugweg te nemen of om er nog eens 10 aan vast te plakken. Denk dan aan je ‘buddy’, welke keuze had hij/zij? Was dat makkelijk?

Inschrijfgeld
De organisatie heeft besloten dat er geen voorgeschreven inschrijfgeld gevraagd wordt. De deelnemers mogen zelf de hoogte van het inschrijfgeld bepalen, welke dan vervolgens voor 100% ten goede komt van het Koningin Wilhelmina Fonds. Alle kosten die de organisatie van deze wandeling met zich meebrengt zullen gedragen worden door de St. Avondvierdaagse en A.R.V. Achilles. Er wordt geen gebruik gemaakt van sponsoren. Deelnemers kunnen zich natuurlijk wel laten sponseren om maar een zo hoog mogelijk inschrijfgeld voor elkaar te krijgen.

Starttijden
Er kan gestart worden vanaf 08:00 uur (dan is het nog donker) tot 15:00 uur. Het is de bedoeling dat iedereen voor 17:00 uur (dan is het weer donker) binnen is om nog na te praten met de anderen of supporters in de warme kantine. Er wordt gezorgd voor gratis warme soep om de inwendige mens te versterken.

Wandelroutes
De routes zijn gemaakt en ze beginnen en eindigen op de atletiekbaan. De kortste route is 5 km en loopt over geheel verhard gebied. De andere ± afstanden, 10, 15, 25 én 30 km lopen over gedeeltelijk verhard en onverhard terrein. In overleg met het Waterschap Brabantse Delta en een aantal privé-eigenaren mag er gelopen worden langs sloten, over dijken en door weilanden waar dat anders niet mogelijk is. Zij werken graag aan dit evenement mee. In die periode van het jaar, rekening houdend met lage temperaturen, vrieskou, regen en misschien ijs en sneeuw ziet het landschap er echt Hollands uit. Afzien? Nee, warm worden en in gedachten bij je buddy. Die ziet pas echt af. Stevig schoeisel wordt zeer aanbevolen. Je krijgt een routebeschrijving mee en kunt onderweg kiezen voor een extra lus met daarbij vermeld de extra te lopen km ’s. Zit je er als deelnemer al helemaal doorheen? Dan vervolg je de kortste weg terug naar Achilles.

Lees ook de regels en adviezen voor de JB- Walk of Life.

Inschrijven kan online via inschrijven.nl en op de dag zelf in de kantine van Achilles, het start- en eindpunt.

A.R.V. Achilles en de St. Avondvierdaagse Etten-Leur organiseren gezamenlijk deze memorial wandeltocht.

JB Walk of Life zamelt geld in met wandeltocht langs ‘verboden plekken’: AD 19-11-2019