Sjaak Dorsman

20140408SjaakDorsmanPenningmeester Sjaak Dorsman
Geboren in Rotterdam, zo’n kilometer ten Noord-Oosten van de Kuip – waar de beste voetbalclub van Nederland is gehuisvest. In die stad ook gestudeerd, mijn grote liefde gevonden en 2 bloedjes van kinderen verwekt.

Op een gegeven moment kreeg ik een baan bij een bedrijf op de Vosdonk, “Goedlicht” later “SAPA Aluminium”  en na 6 jaar te hebben gependeld tussen Rotterdam en Etten-Leur in 1999 een van de eerste huizen in de Keen gekocht en verhuisd naar “op de Leur” zodat ik naar mijn werk kon fietsen. Op dit moment werk ik weer op diverse plaatsen in de Randstad o.a in Rotterdam en rijd ik 40.000 km zakelijk per jaar, dus er wordt weinig meer gefietst.  Maar ik heb het nu zo naar mijn zin dat ik niet meer wegtrek uit Brabant.

Qua sport heb ik 30 jaar gevoetbald bij v.v. CKC (alom bekend natuurlijk) en in de loop der jaren afgezakt van het 5e naar het 13e elftal en mijn favoriete plek in het veld was rechts-back(af).

In 2003 gestart bij Achilles met de opstartgroep die grotendeels overging naar de trimgroep van Gré van Loenhout. Omdat deze groep aardig stabiel bij elkaar blijft vierden we in november 2013 dan ook ons eerste lustrum.

In 2004 heb ik in een zwak moment aan de bar in de kantine verteld over mijn financiële achtergrond en toegezegd dat ik de club wel wilde helpen met de administratie. Ik ben ermee begonnen om de financiële boekhouding vanaf het jaar 2004 in een  nieuw softwarepakket van Davilex in te voeren en in 2005 heb ik het penningmeesterschap overgenomen van Leo (Smulders).

Er was mij verteld dat het niet veel tijd zou gaan kosten maar al snel kwamen de nieuwbouwplannen om de hoek kijken en ik wil zelf niet weten hoeveel tijd e.e.a. dit opgeslokt heeft. Maar de sfeer is goed en met de nieuwe accommodatie kunnen we terugkijken op een geweldige prestatie van onze club.