Zonnige en warme competitie voor AB junioren

* Etten-Leur, 14 juni 2023 – De AB junioren van Achilles hebben in een tijdsbestek van twee weken hun tweede en derde competitiewedstrijd afgewerkt.
Op 28 mei vond deze plaats in Uden en op 11 juni was de derde en laatste wedstrijd in Zevenbergen. Beide wedstrijden werden afgewerkt onder zonnige en warme omstandigheden.
In Zevenbergen tikte de thermometer gedurende de middag een temperatuur van boven de 30 graden aan. Niet voor elk onderdeel de meeste ideale omstandigheden, maar dit hield de atleten niet tegen om veel van hun persoonlijke records weer wat scherper te stellen.

Zondag 28 mei bij de Keien in Uden
Bij de wedstrijd in Uden op 28 mei jl. was er een wat kleinere ploeg aanwezig dan normaal. O.a. door de eindexamen periode en enkele blessures waren niet alle atleten beschikbaar. Vooral de jongensploeg had hier duidelijk onder te lijden. Zo waren helaas alle springnummers niet bezet. Maar gelukkig waren er enkele atleten die zich opofferden om toch zoveel mogelijk onderdelen te bezetten. Finn Jansen deed wel een erg opvallende combi met de 110m horden, 2.000m steeple en de 400m in de zweedse estafette. Ook de meisjes konden helaas niet alle onderdelen vullen. Hier was het avontuurlijke steeplechase en de 100m horden een struikelblok. (De vorig jaar zo succesvolle steeple loopster Janne Lemstra is inmiddels senior atlete). Op de wel gevulde onderdelen werd een solide teamprestatie geleverd. Veel punten werden er onder andere gescoord door Anne Keineker met een 400m net boven de 60 sec en een succesvolle sprong van Sarah Touw van 1,55m op hoog.
Zondag 11 juni bij Groene Ster in Zevenbergen
In Zevenbergen op 11 juni jl. was wel een zo goed als volledige ploeg aanwezig. Voor het eerst dit seizoen lukte het om alle onderdelen te bezetten. Zelfs op het kogelslingeren, waar Kaylee Damen en Roy van den Broek beiden een keurige afstand deden noteren. Beiden atleten deden het vermoedelijk op hun favoriete onderdeel nog beter: Kaylee sprong bij het verspringen voor het eerst over de 5 meter en Roy stootte de kogel voor het eerst over de 10 meter. Een opvallende prestatie werd deze wedstrijd geleverd door Sophie van Gurp. Op de 800m liep ze gecontroleerd met de rem erop naar een 4e tijd om vervolgens zeer overtuigend de 1.500m later op de middag te winnen met een tijd van net boven de 5 min. Voor de sprinters stond er tenslotte een lekker briesje in de rug wat resulteerde in goede tijden op de 100m sprint voor Luuk Holleman (12,18 sec), Sam Jansen (12,38 sec), Anne Kieneker (12,79 sec) en Eline Luteijn (13,29 sec).
Over 3 wedstrijden gezien zijn de jongens als 8e geëindigd (van totaal 19 tegenstanders) en meisjes 6e (van totaal 16) in de regionale poule met verenigingen uit Brabant en Zeeland.
Link naar uitslagenUden en Zevenbergen
Foto-reportages van Kees Knuit: Uden en Zevenbergen