Zilveren plak op NK Cross Hellendoorn voor Cia Smulders

* Etten-Leur, 27 februari 2023 – “Het was een prachtige cross maar heel pittig. Voor de kuil liep je al 1 km steeds omhoog met veel wortels in het pad, dan kwam de kuil steil omlaag en nog steiler omhoog, daarna weer 1 km lang afdalen door best wel los zand. Dit was het zwaarste parcours wat ik ooit gelopen heb, maar wel heel leuk om een keer mee te maken. De wedstrijd was perfect geregeld met heel veel vrijwilligers. José van der Linden had afgemeld, omdat ze nog niet hersteld was van haar griep. Blij met m’n 2e plaats. Jannet (Vermeulen-Stulen) loopt te hard voor mij”, aldus Cia.
De Masters V65 moesten in Hellendoorn 8.545 meter afleggen, Cia Smulders werd tweede in 47:25 met een gemiddelde kilometertijd van 5:37, wat wel iets vertelt over de zwaarte van het parcours. Nummer één Jannet Vermeulen deed er bijna tweeëneenhalve minuut minder over. Dat speelde zich af op zaterdag 25 februari.

Op zondag was er nog een deelneemster van Achilles gestart: Sophie van Gurp deed mee bij de B-junioren (U18). Zij moest 4.365 meter afleggen. Net als tijdens de Bredase Mastboscross werd deze Achillesatlete vierde. Met zo’n beetje dezelfde tegenstandsters. Sophie verbeterde zich wel ten opzichte van Sophie Eikendal van Ciko’66, die haar in Breda net van het podium afhield. Maar nu deed ook Ann Jansen van Nijmegen Atletiek mee, en die eindigde als eerste!

Klik hier voor de uitslag van de NK Cross 2023.