Wouter Warndorff meer van de lange adem?

Wouter Warndorff wint DJA-cross

Wouter Warndorff wint DJA-cross

* Etten-Leur, 24 februari 2014 – In de tweede serie 1.500 meter tijdens het NK Indoor Senioren in Apeldoorn lukte het Achilles-atleet Wouter Warndorff net niet om zich voor de finale op zondag te kwalificeren. Op iets minder dan tweetiende seconde niet door naar de finale, dat was de eerste reactie van Wouter. Met 04:03.48 vijfde in de serie en de “langzaamste” q ging door naar de eindreeks met 04:03.30 .

Over zijn race wist hij het volgende te melden: “In de eerste had de winnaar 03:58, maar in onze serie wilde er niemand tempo maken. In onze serie ging Michiel Löschner er meteen vandoor en nam enkele tientallen meter voorsprong. En ik dacht wanneer we die man niet gaan bijhalen, dan gaan er nog maar twee jongens door. De anderen namen geen initiatief om te versnellen en vertrouwen blijkbaar op hun eindsprint. Dus besloot ik zelf het tempo maar te verhogen om weer bij Michiel te komen.  En hopen dat er iemand brak en dat ik dan derde zou worden, maar ik brak zelf in het laatste deel van de race. Jammer, want ik voelde me fris en de serie was gunstig om door te gaan. Dan op zondag maar 10 kilometer crossen in Zundert bij DJA!” Video Losse Veter: mannen 1.500 m. 2e serie (04:11).

NK Indoor 1.500 m serie

NK Indoor 1.500 m serie

En zo gezegd, zo gedaan!

Na goed te hebben uitgelopen van de inspanning in Apeldoorn had Achillesatleet Wouter Warndorff nog wat energie over om ruim 10 km. te crossen in Zundert.

De organisatie van De Jonge Athleet had een selectief parcours gecreëerd met start en finish op de eigen atletiekbaan aan de Akkermolen, waarvan de wieken door de aanwezige wind zichtbaar rond werden gedraaid. Meerdere lopers zeiden na een rondje te hebben ingelopen dat het best meeviel qua zwaarte. Maar de meesten moesten hun mening na de finish bijstellen. Langs de beek waren het louter modderige graspassages, er zaten per ronde vijf haakse bochten in. Er was een hoogteverschil per ronde van circa vier meter, wat zich vertaalde in een stuk met vals plat en er was ook nog een sprong nodig om het grasveld van de Moerse Boys te bereiken.

Bij de om kwart over twee weggeschoten atleten had de rappe senior uit Standdaarbuiten in Guido Jonkers, Jesse van der Ven, Eltjo van Mechelen en Maico Suijkerbuijk behoorlijke tegenstand. Maar na drie ronden van ongeveer 2.000 meter had Wouter een redelijk gat met zijn achtervolgers geslagen, waarvan Maico Suijkerbuijk de andere drie niet kon bijbenen. In de vierde ronde, met nog een ronde te gaan, voelde Warndorff dat die 1.500 meter in Apeldoorn toch wel wat energie had gekost. In de vijfde en slotronde kwam Guido Jonkers nog behoorlijk opzetten, maar Wouter wist het verschil op drie seconden te houden.

Tegelijkertijd gestart, maar eerder gefinisht waren de jongens B junioren, waarbij Daan Dirks de snelste was over ongeveer 4.300 meter in 15:02 min. Veertien tellen later passeerde zijn tweelingbroer Stef de eindstreep. Bij de mannen M45 was Henk Buesink in goede doen, hoewel er geen kruit gewassen was tegen zijn clubgenoot Kees Lazeroms, die de 8.300 meter in 30:10 min. in zijn leeftijdscategorie won. Henk legde met 30:39 min. beslag op de derde plaats, die ook goed is voor de derde positie in het eindklassement van de Atletiek Regio West-Brabant. Rabin Mohunlol staat zonder tijd in de uitslag vermeld, omdat hij helaas in de laatste ronde door een opspelende hamstring zijn race moest stoppen. De officiële prijsuitreiking van die ARWB crosscompetitie 2013-2014 zal overigens plaatvinden op 7 maart bij AVO’83 om 19:00 uur in Oudenbosch.

Mededeling namens ARWB Henk Bevelander:Het verloop van de crosscompetitie 2013/2014 heeft tot gevolg dat er weer vele atleten in aanmerking komen voor een prijs.  Graag willen wij onderstaande personen, plus introducé, uitnodigen voor de prijsuitreiking.  U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in de kantine van A.V.O. ’83 op sportpark Albano te Oudenbosch.  Het programma voor de avond van de prijsuitreiking op vrijdag 7 maart 2014 is als volgt:

Ontvangst vanaf 19.00 uur.   Aanvang van de avond 19.30 uur.   Einde van de avond +/- 22.00 uur.

 U wordt ontvangen met koffie of thee, verdere consumpties zijn voor eigen rekening.  En een lekker hapje tijdens de avond!”

Foto’s DJA-cross van Tim Ernest

DJA-cross: B junioren

DJA-cross: B junioren

 

 

DJA-cross: Masters M45

DJA-cross: Senioren

DJA-cross: Senioren

Uitslag DJA-cross

Uitslag DJA-cross

Eerder die zondag was het al een heuse drukte op de atletiekbaan aan de Akkermolen in Zundert. Omdat het net zoals bij de AB Junioren, Senioren en Masters ook finaledag was voor de Pupillen en de CD Junioren van de ARWB Crosscompetitie 2013-2014. In tegenstelling tot de oudere categorieen werd bij de jongste crossers meteen het eindklassement bekend gemaakt met de bijbehorende podiumactiviteiten. Meer dan 20 pupillen liepen deze laatste cross in het geel en blauw van Achilles. Ravi Mohunlol was bij de jongens A pupillen de succesvolste. Hij won in zijn categorie de DJA-cross en ook het eindklassement van de ARWB. Zijn trainingsmaatje en clubgenoot Sem Broeksteeg zat hem in Zundert wel vlak op de hielen. Sem eindigde maar twee tellen achter Ravi. Van het twaalftal junioren waren er podiumplaatsen bij de jongens B, daar bezetten Daan en Stef Dirks de eerste twee plaatsen. Koen van Duijnhoven werd daar knap vierde. Bij de Vrouwen Masters V35 werd Jose van der Linden tweede, zo ook Rosalie Sijben, die in de categorie V45 haar rivale, clubgenote en trainster Cia Smulders haar hielen liet zien. En ook voor Rien Verhoeven was er in Zundert een podiumplek, de Etten-Leurse M55 scoorde een mooie derde plaats.

En hier vind je de uitslag van de Pupillen en CD Junioren en de eindstand van de Pupillen en CD Junioren.