Weer veel Achillesleden actief tijdens de 55e Kerstcross Sprundel

* Etten-Leur, 31 december 2019 – Vijftien keer top drie, zes keer was een Achilleslid de snelste in de categorie. Bijna eenzesde van de 218 deelnemers die op de onderstaande uitslagen voorkomen, zijn lid van Achilles. Met z’n vijfendertigen was de Etten-Leurse atletiekclub goed vertegenwoordigd bij de 55e Kerstcross in Sprundel.

Voormalige leden en aanhangende familie/vrienden
En dan deden er ook meerder ex-Achillesleden mee, zoals winnaar bij de mannen Ben Vriends, en Arjan en Evelien Dekkers en er was zelfs een Spaanse loopster op het parcours aan de Noodstraat gesignaleerd.

Top drie M45 en M55
Opmerkelijk was de Achilles-‘overheersing’ bij de Masters 45 en 55. Bij de M45 was Hans van den Dungen de rapste, gevolgd door zijn clubgenoten Kees van de Riet en Wilbert Touw. Henk Buesink was oppermachtig bij de M55, waar Kees Lazeroms genoegen moest nemen met de tweede positie, terwijl langloper Jan Muller hier op de derde plaats eindigde.

Top vier V55
Bij de V55 was ook een clean streak mogelijk, ware het niet dat Phily Brooijmans van Groene Ster de boel ‘verpestte’. Anders waren Cia Smulders, Barbara Wierema en Rosalie Sijben 1-2-3 geweest.

Opvallende afwezigen
Geen Achilles vertegenwoordiging bij C en B junioren, oftewel in Kerstcross categorieën: maar heel weinig lopers en loopsters van 13 t/m 17 jaar. In totaal startten er maar 5 meisjes en 5 jongens in die leeftijdsklasse.

Bep Tielemans schreef in BNdeStem
Kerstcross prooi voor Ben Vriends

Foto’s en uitslagen
Op de Facebookpagina van Frank Kerstcross staan vele foto’s en een tweetal video’s.Uiteraard ook op de site van Paul van Dongen (190) en Jos van der Reep met zijn fotoreportage (882 foto’s!)
De uitslag staat op de foto’s hieronder.