Weer goud voor Henk Buesink

20180404NKGemeenteAmbtenaren-HenkBuesink* Etten-Leur, 4 april 2018 – Achillesloper en Etten-Leurs gemeente ambtenaar Henk Buesink weer succesvol bij het Nederlands Kampioenschap Veldloop voor gemeente ambtenaren.

Bij zijn eerste optreden in Utrecht op dit ambtenaren NK in 2015 werd hij meteen eerste bij de M50 op 6 km.
In 2016 was het NK in Nissewaard, daar werd Henk 2e bij de M50 op de 6 km.
Harderwijk was de organisator van het NK in 2017, waar Henk bij de M45 op de 9 km goud pakte.

En nu in 2018 was hij in Brede weer de sterkste op de 9 km bij de M45, zie de uitslagen.
Ook Jos Jochems was weer van de partij op dit NK. Na een vervelende periode met onder meer rugklachten meldde Jos zich weer aan het wedstrijdfront. Zijn deelname aan de veldloop over 9 km leverde hem bij de M55 een mooie dertigste positie op, met een eindtijd van 48:14.

Lees hieronder het raceverslag van Henk Buesink
Nu ik al bijna 4 jaar bij de gemeente Etten-Leur werk is het NK veldloop voor gemeenteambtenaren een vast doel in mijn hardloopagenda geworden.

Dit keer organiseerde Breda deze wedstrijd op de nieuwe evenementen locatie Breepark. Wel lekker dichtbij.
Het uitgezette parkoers was zwaar … heel zwaar. Berg op en steil berg af. Veel bochten, heel nat en veel modder. Een ideale lijn was niet te vinden.Bij het inlopen merkte ik al: dit wordt doseren. Na ongeveer 400 meter was de eerste klim naar boven. Ik bedacht mij dat ik als ik mij hier zou opblazen de wedstrijd van 8,5 kilometer dan al voorbij was.
Start in de hal van Breepark en dan rechtstreeks de modder in. Bij de klim naar de berg was ik 10e. De klim naar boven deed ik als gepland rustig, maar ik pakte toch wel twee man.Bijkomen en op tempo komen. Toch wat gasten gepakt. De eerste afdaling vol naar beneden, ik kon nauwelijks op mijn benen blijven maar ik had de derde plaats al te pakken. De eerste twee waren ver uit zicht.
Dat gaf rust, maar ik moest nog wel 6 km. De kleine aanloopronde was 2,5 km en daarna volgde de lange ronde.
Echt lekker lopen was niet mogelijk. Soms tot je enkels door modder en water en dan willen klimmen en dalen. Veel haakse bochten. Een gast haalde mij bij. Hoewel tegen mijn gewoonte keek ik naar zijn startnummer en zag dat hij een senior was en geen gevaar voor mijn klassement was. Ik kon hem goed bijhouden, we probeerden samen op te lopen, hoewel dat in de modder nauwelijks mogelijk was. Na de laatste afdaling versnelde hij, ik vond het prima.

8,5 kilometer in 33.46 4e totaal en 1e Heren 45+. Ik word over twee weken 55, maar was toch snelste in mijn klasse van 45 tot 55 jaar. Dat schept mogelijkheden voor volgend jaar!